Hollywood kedvenc jófiúja zavarba jött néhány nekiszegezett kérdéstől.

Keanu Reevesről nemcsak azt terjesztik, hogy vámpír a fiatalos külseje miatt, hanem hogy ő Hollywood egyik jófiúja, sokan pedig egyenesen azt állítják, hogy ő a legkedvesebb. (Paul Rudd felesége szerint pedig neki kellett volna a legszexisebb férfinak lenni idén, nem pedig a férjének.) Kedves gesztusairól az évek során sokan beszámoltak, kezdve a milliók elajándékozásától, a metróban a helyének átadásán keresztül egészen a John Wick stábjának megajándékozásáig.

Úgy tűnik azonban, hogy a színész meglehetősen kínosnak találja az egészet, legalábbis ezt bizonyítotja, amikor egy rajongó megkérdezte tőle, mit gondol erről a nem hivatalos címről.

Az 57 éves színész a Red Table Talk című Facebook-sorozat legújabb és egyben 100. epizódjában jelent meg, amelynek házigazdája a Mátrix feltámadása című sorozatban játszó színésztársa, egyben Will Smith felesége, Jada Pinkett Smith, lánya, Willow és a színésznő édesanyja, Adrienne Banfield-Norris volt. Ez tulajdonképpen egy olyan műsor, amiben a Smith család beszélget ismert és érdekes emberekkel aktuális témákról, de volt olyan alkalom, hogy a saját házasságukat kezdték el boncolgatni, vagy éppen a gyerekeikkel beszéltek azok nemi identitásáról.

A chicagói Jazzma azzal kezdte a dolgokat, hogy megkérdezte Reevest: „Keanu, mindenki azt mondja, hogy te vagy Hollywood legkedvesebb fickója, és nagyon adakozó ember hírében állsz. De te mit teszel, hogy magadnak is adj?”

Reeves válaszul először szégyenlősen nevetetni kezdett, mielőtt megfordult volna, hogy elrejtse az arcát, miközben a fejét rázta. Jada láthatóan jól szórakozott a reakcióján, kuncogott és megveregette a vállát, miközben felbukkant egy cikkcím a The New Yorkerből, ami így szólt: „Keanu Reeves túl jó ehhez a világhoz.”

„Motorozok, olvasok. Imádok moziba járni” – válaszolta Reeves. „Számomra a munkám is ezt jelenti. Gyakran megkérdezik tőlem néha, hogy »Tudod, már egy ideje ezt csinálod. Még mindig szereted?« Erre én azt mondom: »Igen, egyre jobban szeretem«. Számomra a munka az élet.”

A Trinityt alakító Carrie-Anne Moss (b) és Keanu Reeves a rendezővel, Lana Wachowskival (középen) a The Matrix Resurrections kaliforniai premierjén. (Kép: Kelly Sullivan/Getty Images)

Nem ez volt az interjú egyetlen érdekes része: később egy másik rajongó megkérdezte a színészt, hogy van-e kedvenc gyerekkori halloweeni jelmeze, tekintve, hogy az emberek gyakran öltöznek be Neónak és Trinitynek ezen az ünnepen.

Reeves megosztotta, hogy édesanyja jelmeztervező volt, és Dolly Parton számára is készített néhány jelmezt, köztük az 1978-as Playboy címlapján látható ikonikus ruháját. 

„…valamiért Dolly Parton nem vitte haza, és így nálunk maradt. Szóval Halloween volt. Én pedig felvettem a nyuszifüleket és a fűzőt, és tornacipőt húztam neccharisnyával és a csokornyakkendővel” – mondta. Azt is hozzátette a stúdióban ülők legnagyobb örömére, hogy akkoriban elég hosszú haja volt ahhoz, hogy jól álljon neki a szett.

Ez az igazság a „szomorú Keanu” mém mögött

Pár évvel ezelőtt elárasztotta az internetet a Szomorú Keanu mém, amin a színész meglehetősen bánatosan falatozza szendvicsét egy padon ülve. Kiderült azonban, hogy a valódi története sokkal kevésbé izgalmas, mint amire számítottunk volna. Keanu Reeves Stephen Colbert The Late Show adásában beszélt arról, hogy valójában mire is gondolt a kép elkészülte közben.

Keanu Reeves december 13-án járt a The Late Show-ban (Kép: Scott Kowalchyk/CBS via Getty Images)

„Én csak egy szendvicset eszem, ember!” – kiáltotta, amikor a műsorvezető felemelte az említett fotót. A John Wick és a Mátrix-filmek sztárja hozzátette, hogy a 2010-es fotón csak „gondolkodott”, és „volt néhány dolog, ami történt.”

„Éhes voltam” – zárta le végül a témát.

Forrás: pagesix.com, indy100.com   Kiemelt kép: Getty Images