A fekete péntek és cyber hétfő utáni eszetlen költekezést követi az adakozó kedd, amelynek keretében a páros is segített. Még a kipakolásban is részt vettek gyerekeikkel.

A párost, amely csaknem húsz év után talált újra egymásra, vasárnap délután a kaliforniai Pacific Palisadesben kapták lencsevégre (itt nézheted meg a képeket), amint éppen kiszállítanak és kipakolnak egy teherautónyi élelmiszert a Rise Against Hunger nevű szervezet számára, amely csak tavaly 2,8 millió adag ételt osztott ki 84.993 önkéntes segítségével.  

Mind az öt gyerek segített

A fotók tanúsága szerint a nehezebb dolgokat a 49 éves színész cipelte be, de Jennifer Lopez is kivette a részét a munkából annak ellenére, hogy tűsarkú cipőt viselt. Csatlakozott hozzájuk Affleck két lánya, Violet (15) és Seraphina (12), valamint fia, Samuel (9), illetve Lopez 13 éves ikrei, Max és Emme is. A két család egyébként már eléggé összejött, a halloweent is együtt ünnepelték, sőt akkor Ben Affleck egykori felesége, Jennifer Garner is velük tartott.

Az Adományozás napja

Idén november 30-án tartják világszerte az Adakozó Kedd – nemzetközi nevén Giving Tuesday  – mozgalmat, amelynek célja, hogy az év egyetlen napján minden a jótékony cselekedetekről szóljon, és soha ne engedjük el a rászoruló, hátrányos helyzetben élő emberek kezét. Az Adományozás napján (és persze bármikor az évben) felajánlhatsz pénzt, használati tárgyat, szellemi értéket, a lényeg, hogy mindig gondolj azokra, akiknek szüksége van a segítségre. 

Az énekesnőtől nem áll távol a jótékony cselekedet, például 2017 szeptemberében egymillió dollárt (kb. 323 millió forint) adományozott a hurrikán sújtotta Puerto Ricónak. A Maria névre keresztelt hurrikán 260 kilométeres sebességgel csapott le a szigetre, és Lopez családtagjainak épsége is sokáig kétséges volt. „Még mindig nem tudni, mi van a családommal, nagyon aggódunk értük az unokatestvéreimmel, és természetesen mindenkiért, aki ott tartózkodik” – nyilatkozta akkor a Puerti Ricó-i származású, Bronxban született híresség.

A közös pont

Sőt Lopeznek van egy saját alapítványa is, a Lopez Family Foundation, amit testvérével, Lynda Lopezzel hozott létre 2009-ben. A szervezet segítséget nyújt azoknak a családoknak, akik anyagi okokból nem jutnak megfelelő orvosi ellátáshoz, felvilágosításhoz.

Úgy tűnik, a jótékonykodás is közös a párban, hiszen Aflleck 2008-ban többször is ellátogatott kongói menekülttáborokba, hogy felhívja a világ figyelmét az ott élők szenvedésére és nélkülözésére.

Ben akkor elmondta, legfontosabb célja, hogy ösztönözze az embereket az adományozásra, majd hozzátette: nagyon szomorúnak tartja, hogy sok hírességek a valódi cselekvés helyett csupán önreklámot folytat egy-egy ilyen út során.

Új szerepben

A Let’s Get Loud énekesnője egyébként három gyerekével töltötte a hálaadást, miután hazatért a kanadai Vancouverből, ahol a The Mother című Netflix-filmet forgatta. Lopez ebben a produkcióban egy bérgyilkost alakít, és állítólag tökéletesen hozza a karaktert. „Az elmúlt néhány hét nagyon intenzív volt Jen számára” – árulta el egy ismeretlen forrás a People magazinnak. Úgy tűnik, legyen akármilyen sűrű is Lopez élete, a rászorulókról nem feledkezik meg, és Bennel együtt igyekeznek a jótékony akciókba a gyerekeket is bevonni.

Kiemelt kép: Getty Images