A híresen jó egészségnek örvendő királynő ma egy sétapálcát használt támaszként, amikor megérkezett a Brit Királyi Légió századik évfordulója alkalmából tartott hálaadó istentiszteletre a Westminster-apátságba. A 95 éves uralkodót, aki a fegyveres erők jótékonysági szervezetének védnöke, lánya, Anna hercegnő kísérte el, amikor ma reggel Londonban az őszi napsütésben kiszállt egy autóból.

A Daily Mail beszámolója szerint a néhai férje, Fülöp herceg által csak Lilibetnek becézett királynő szereti a kiegészítőket, de ritkán látni sétapálcával. Korábban eddig kétszer fotózták le vele, többek között 2003-ban és 2004-ben, amikor is egy-egy rendezvényen használt botot – bár akkor 16 nappal az artroszkópos térdműtétje után került erre sor, és hamarosan el is hagyta a segédeszközt.

Viszont a mai napon állítólag először használta a botot „kényelmi okokból” – és bár a palota konkrét orvosi okot nem említett, az apátság bejáratának kialakítása befolyásolhatta a döntését, mivel az elég macskaköves és egyenetlen. A szertartáson egyébként a Brit Királyi Brit Légióban szolgálók munkáját, a veteránokat és a családtagjaikat is méltatták. A királynő mellett Anna is jelen volt a rendezvényen.

Forrás: DailyMail
Kiemelt kép: Getty Images