Meghan Markle-nek van a legkedvesebb beceneve a királyi családban

Meghan Markle-t jó néhány néven lehet szólítani. Hallgat a Rachelre, a Sussex hercegnéjére, az anyura... de édesanyja máshogy hívja. A legfurább beceneveket azonban szinte biztos, hogy Fülöp herceg használta II. Erzsébetre.

Születésekor a Rachel Meghan Markle nevet adták neki a szülei, színésznőként Meghan Markle-ként vált ismertté. Aztán feleségül ment Harry herceghez, így kapta a Sussex hercegnéje titulust, gyerekei számára pedig egyszerűen csak anyu. De a névvariációknak ezzel még itt nincs vége: Meghan Markle nagybátyja nemrég elárulta, hogy Doria Ragland, Meghan édesanyja milyen tündéri becenevet adott kislányának, és hogy a mai napig így szólítja őt.

Meghan Markle és édesanyja, Doria Ragland. Fotó: Steve Parsons – Pool / Getty Images

A kaliforniai rokon, Joseph Johnson a Mail Online-nak mesélt arról, hogy Doria mindig is Flowernek, vagyis Virágnak hívta a lányát. A nagybácsi ennek kapcsán elmesélte, hogy Meghan édesanyja annak idején alig hitte el, hogy Meghan tényleg a brit királyi család tagja lesz:

„Mindannyiunknak leesett az álla. Teljesen ledöbbentünk, főleg Doria. Rettentően izgatott lett a hírtől – árulta el Joseph Johnson. – Azt mondogatta,

»Az én kis Virágom! Ez tényleg megtörténik? Hihetetlen! A Virágom hercegnő lesz, juhé!«”

Persze nem Meghan az egyetlen a brit királyi családban, akinek tucatnyi beceneve van. II. Erzsébetet is sokféleképpen szólítják, a Lilibet név, amelyet Meghan és Harry választott nemrég született kislányuknak, is tőle ered. A királynőt a férje, az áprilisban elhunyt Fülöp herceg szólította így, de Káposztaként (Cabbage) és Kolbászként (Sausage) is hivatkozott rá. Hogy miért? Hivatalos magyarázat nincs rá, de a káposzta állítólag a francia mon petit chou-ból ered, ami egy becézés, és szó szerint „én kis káposztámat” jelent (vagy egyszerűen csak kicsikémet). A kolbászra sosem érkezett magyarázat, de hogy valóban nevezte így Fülöp, azt Robert Lacey történész, életrajzíró (a Netflix sikersorozatán, A koronán is dolgozik) is megerősítette, hiszen ő többször fültanúja volt annak, amint Fülöp herceg így szólította a királynőt.

II. Erzsébet ezek mellett a Gary névre is hallgat, ezt állítólag Vilmos herceg adta neki, mivel kisgyerekként nem tudta rendesen kimondani azt, hogy Granny, vagyis Nagyi.

II. Erzsébet és a négyéves Vilmos herceg. Fotó: Anwar Hussein/Getty Images

De Cambridge hercegi párja sem akárhogy szólítja egymást.

Vilmos herceg és Katalin hercegné. Fotó: David Rowland – Pool/Getty Images

Katalin hercegné Baldy, azaz Kopaszka néven emlegeti Vilmos herceget. Vilmos pedig DoD-ként (ez a Duchess of Dolittle, vagyis a Lustaság hercegnőjének a rövidítése, ami a „do little”, vagyis kevéskét csinálni kifejezésből ered, és arra utal, hogy a pár kapcsolatának elején a királynő aggodalmaskodott Kate bizonytalan karrierje miatt) hivatkozik feleségére, de Poppetnek (Babám) is hívja.

Kiemelt kép: Getty Images