Szakember segítségével bemutatjuk, milyen meddőségi kezelések érhetők el a párok számára hazánkban - Reich Nóra írása a Nők Lapja Egészség 2021/6-7. számából.

Számos ok vezethet ahhoz, hogy egy nő csak a harmincas évei vége felé jut el a gyerekvállalásig. Bár a gyermekáldás biológiai lehetősége harmincöt év felett minden évvel egyre csökken, a teherbe esést befolyásoló főbb tényezőkre való tudatos odafigyeléssel a megtermékenyülés esélye növelhető.

Egy nő legnagyobb valószínűséggel a húszas-harmincas életévei között eshet teherbe. „Harmincéves kor után azonban a termékenységi valószínűség csökkenni kezd – kezdi dr. Tekse István szülész-nőgyógyász, endokrinológus, meddőségi specialista. – Nehéz pontos számokat mondani, mivel a teherbe esés számos tényezőtől függ, így például az életmódtól, a táplálkozástól vagy éppen a földrajzi környezettől. Harmincöt éves kor után azonban a csökkenés felgyorsul, negyvenöt éves korban pedig (annak ellenére, ha a nőnek még szabályos a menstruációja) igen kicsi a valószínűsége a teherbe esésnek.”

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .