Cikk a Nők Lapja Egészség 2021/3. számából.

Készen állunk egy alapos, testet-lelket nem kímélő megújulásra? Vigyázat, az ezerarcú böjt nem áll meg szervezetünk módszeres tisztításánál: gondolatainkat, lelkünket is rendbe teszi, raktárainkat pedig friss energiával tölti fel. A “rendrakás” kockázatairól és mellékhatásairól szakértőinket kérdeztük.

Nem koplalás, nem fogyókúra: a böjt részleges vagy teljes, önkéntes lemondást jelent az érzéki élvezetekről meghatározott időre. Elsősorban a táplálkozás korlátozását értjük alatta, de szinte minden vallásban jelen van lelki elmélyüléshez vezető útként, a leghatásosabb szellemi tisztítókúraként. Célja, hogy mindennapi rutinunkon átlépve átvegyük a kontrollt önmagunk felett és ennek hála tisztuljunk, gyógyuljunk. Amikor a cikkben böjtről beszélünk, az a szilárd táplálék megvonását jelenti, amennyiben nincs külön megnevezve egyéb böjttípus. Minden esetben konzultáljunk azonban doktorunkkal vagy böjtben járatos szakemberrel, mielőtt mozgósítjuk belső orvosunkat; legyen személyre szabott, ezáltal biztonságos a böjtünk.

Ne ijedjünk meg!

Amíg tisztul a szervezetünk, rengeteg felesleges anyagtól (zsírtól, koleszterintől, sótól, húgysavtól) szabadul meg, ezek a vérbe kerülve először problémákat okozhatnak. Ilyen a fejfájás, főleg a kávét elhagyók körében, a szédelgés, fáradékonyság, álmatlanság, ingerlékenység, gyulladások a bőrön vagy egy-egy panasz ideiglenes felerősödése. Tudatosítsuk magunkban, hogy hamar túllendülünk a méregtelenítés kellemetlenségein, és a napok múlásával egyre energikusabbak, fittebbek, szebbek leszünk.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Milyen kötelező elemeket kell szem előtt tartanunk a böjti időszakban, és kik azok, akiknek tilos böjtölniük?
Mit érdemes fogyasztani, mit kell elkerülni a kúra során?
A böjt hogyan hat a pszichénkre?
Hogyan méregtelenítsünk mozgással?
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .