Testi-lelki nagytakarítás és böjti időszak a márciusi Nők Lapja Egészségben

Ízelítő a Nők Lapja Egészség 2021/3. számából.

A Nők Lapja Egészség 2021/3. lapszámában szakértőket kérdeztünk a gócbetegségekről, valamint a légúti allergiákat kísérő keresztallergia jelenségéről, és sok más érdekesség mellett hasznos tanácsokat is olvashattok a böjti időszakot érintő tudnivalókról. Kellemes időtöltést és jó egészséget kívánunk!

A galériára kattintva ízelítőt kaptok a lap tartalmából:

Galéria | 12 kép

Mennyivel jobb

Végre, végre besüt a nap az ablakon! Ragyog a szoba, a madarak teljes hangerővel udvarolnak, hideg van még reggel, de mindenfelé amerre nézek ott az ígéret, hogy jön a tavasz. Ami persze előhoz egy rakat tennivalót… porcicák táncolnak a fényben, a téli ruháktól roskadozik a szekrény, bár már a lengébbekért túrjuk fel a polcokat, a bőrünkön is tisztábban látszik minden hiba, és valahogy a derekunkon is szorul az a tavalyi nadrág. Persze, a tavasznak van más hozadéka is, jellemző erre az időszakra, hogy sokan fáradtabbak a szokásosnál, ezért érdekes a téma, mi is az a CFS, a krónikus fáradtság szindróma. A keresztallergia is nagyon aktuális, és az elmúlt években sokszorosára nőtt a panaszosok száma. Szakorvossal vettük át, milyen tünetei lehetnek, mely vizsgálatok a legjobbak, és hogyan gyógyítható. A böjt időszaka következik. Hiszek a rendrakásban magunk körül, magunkban, a tisztulás, tisztítás gyógyító erejében. Felgyorsult világunkban, amikor kapkodva fogyasztjuk a híreket, erőltetett tempóban nevelünk, mikor a beszélgetéseink a családtagokkal maszk mögött, a kertben gyorsan lezavarva zajlanak, a lelassulás, amivel a böjt jár, igazi gyógyír. Nemcsak a testünknek, a lelkünknek is. Sok mindent neveznek böjtölésnek, van, aki csak bizonyos ételeket nem eszik, van, aki csökkentett kalóriát ért alatta, a klasszikus módja pedig, amikor szilárd ételt nem fogyasztunk. Szakértőkkel, orvosokkal, dietetikussal járjuk körül a témát, mikor, hogyan érdemes elkezdeni, meddig tartson, és mit kezdjünk közben a kellemetlen tünetekkel. Tökéletesen időben vagyunk ahhoz, hogy egy tisztító, gyógyító, egészséges böjtnek nekiinduljunk. Ahogy egy takarítás után jólesik az ablakon beragyogó napfény, ugyanúgy jó lesz a testünknek is egy időre elbúcsúzni a nehezebb fogásoktól, a sok folyadékot pedig meghálálja a bőrünk is. Kezdjük együtt!

Akovács Éva, főszerkesztő

Ha a cikkek felkeltették az érdeklődéseteket, akkor ejtsétek útba az újságárust, vagy kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol előfizethettek a nyomtatott verzióra. A Nők Lapja Egészség 2021/3. számát március 10-től keressétek az újságosoknál!