Lebilincselő filmpremierek, amikről nem érdemes lemaradni augusztusban

Ebben a hónapban is érdemes lesz moziba menni, hiszen a vígjátéktól kezdve az akción és animáción át egészen az életrajzi alkotásokig mindent megtalálhattok a kínálatban. Ha kíváncsiak vagytok rá, olvassatok tovább!

Volt egyszer egy… Hollywood

Valóságos sztárparádé Quentin Tarantino legújabb, 9. filmje, amelyben Leonardo DiCaprio mellett Brad Pitt, Margot Robbie, Dakota Fanning, Al Pacino, Tim Roth és Kurt Russell is szerepelnek. A történet 1969 nyarán játszódik, a főhősünk egy tévészínész, aki egy sikeres sorozat után Hollywoodban próbál érvényesülni. Az úton vele tart társa és egyben dublőre is, a filmiparban azonban megrázó események történnek…

Szereplők: Brad Pitt, Leonardo DiCaprio, Margot Robbie, Dakota Fanning, Al Pacino, Kurt Russel,

Bemutató: augusztus 15. (Forgalmazó: InterCom)

Vita és Virginia – Szerelmünk története

Az ír-angol életrajzi dráma egy szenvedélyes kapcsolat igaz történetét meséli el, amely a regényíró Virginia Woolf és a nemesi származású titokzatos költőnő, Vita Sackville-West között alakult ki az 1920-as években. Románcuk – ami például az írónő Orlando című regényét ihlette – teljesen elfogadhatatlannak számított abban korban, a nemek közti egyenlőség pedig még ennél is elképzelhetetlenebb téma volt. Pont ettől ígérkezik izgalmas alkotásnak a film.

Szereplők: Gemma Arterton, Elizabeth Debicki, Isabella Rossellini

Bemutató: augusztus 8. (Forgalmazó: ADS Service Kft.)

Kettős életek

Vérbeli francia romantikus vígjáték a Kettős életek, amiben Juliette Binoche mellett Guillaume Canet és Vincent Macaigne is feltűnik. Főszereplőink egy házaspár tagjai, akik mindketten karrierjük alakulásával vannak elfoglalva, gondjaikra viszont nem egymás, hanem más ágyában keresnek vigaszt. A sorozatos félrelépések azonban egyre csak bonyolítják a munkahelyi krízisüket, a magánéleti válságaikat és a föléjük hatalmasodó kapuzárási pánikot.

Szereplők: Juliette Binoche, Guillaume Canet, Vincent Macaigne

Bemutató: augusztus 1. (Forgalmazó: Vertigo Média Kft.)

A bűn királynői

Krimi, dráma és egyben akció A bűn királynői, ami New York legrosszabb hírű negyedébe kalauzol el bennünket. A környék az ír maffia központja, mondhatni a maffiózók országa. Miután egy helyi banda három tagját letartóztatják, védelem és pénz nélkül marad három család. A feleségek azonban nem hajlandóak ebben a kiszolgáltatott és kilátástalan helyzetben maradni. Alkalmazkodnak a kialakult helyzethez, és a férjeik helyébe lépnek. Az üzlet felvirágzik, a fegyverek pedig a nők kezébe kerülnek.

Szereplők: Elisabeth Moss, Melissa McCarthy, Tiffany Haddish

Bemutató: augusztus 22. (Forgalmazó: InterCom)

Támadás a Fehér Ház ellen 3. – A védangyal bukása

Az akciófilmek kedvelői is találnak maguknak újdonságot augusztusban. Az USA elnöke ellen merényletet próbálnak elkövetni, a gyilkossági kísérlet első számú gyanúsítottjává pedig az elnök bizalmasa, a titkosszolgálat feje válik. Az ügynököt igazságtalanul vádolják, ő pedig addig nem nyugszik, amíg meg nem találja az igazi elkövetőket és tisztára nem mossa magát. A nyomozás során sötét titkokra derül fény, így már nem csupán a becsületről, de az egész ország jövőjéről van szó.

Szereplők: Morgan Freeman, Gerard Butler, Nick Nolte, Piper Parabo

Bemutató: augusztus 29. (Forgalmazó: Freeman Film)

https://www.youtube.com/watch?v=Kz8qF0zPh8k

Angry Birds 2. – A film

Megérkezett az animációs kalandfilm várva várt második része, amiben változatlanul dühös madarakkal, és vicces malacokkal találkozhattok. Piros, Chuck és Bomba ezúttal is jót akar, és csupán egy kis jókedvre vágyik, de mint mindig, valami most is közbejön…

Eredeti szinkronhangok: Peter Dinklage, Bill Hader, Josh Gad, Jason Sudeikis, Rachel Bloom

Bemutató: augusztus 8. (Forgalmazó: InterCom)

Amit még érdemes lesz megnézni:

Egy férfi, aki nem tud biciklizni, ennek ellenére a kerékpárokból él? Ő Raoul Taburin, aki egy dél-francia kisváros egyetlen és elismert kereskedője, aki féltve őrzi titkát. Vajon hogyan sikerül megbékélni mindezzel és elárulni azt, amire eddig nem volt képes?

Az Út a királyi operába című életrajzi film a kubai táncos, Carlos Acosta életét meséli el. Ő az első afroamerikai balett-táncos, aki híres darabok főszerepeit táncolhatta el. A megható és lélekemelő moziban a táncművészet jeles alakja saját magát alakítja.

A több díjat is bezsebelt Góliát egy svéd közösség életébe enged betekintést, ezen belül is egy család nehézségeit tárja elénk. A főszereplő egy 17 éves fiú, akinek apja börtönbe kerül drogügyletei miatt, ezután pedig minden családi feladat a kamaszra hárul. Vajon melyik utat választja? Továbbviszi az üzletet és gondoskodik családjáról vagy elhagyja a várost egy jobb élet reményében?

Az akciók szerelmeseinek ajánljuk még a Halálos iramban: Hobbs & Shaw című mozit. Habár a műfaj akció, poénok sora is helyet kapott a 134 perces alkotásban.

Ha a kicsiknek szeretnétek kedveskedni, akkor mindenképpen vegyétek fel az augusztusi programok közé a Norm, az északi 2 – A királyság kulcsai című animációs film megtekintését.

Amennyiben különleges zenei élményre vágytok, válasszátok a Miles Davis: Birth of the Cool című zenés életrajzi dokumentumfilmet, amiben a zenei ikon élete és pályafutása kerül terítékre. A rendező Miles Davis szavaira, önéletrajzára, archív felvételekre, valamint barátai és alkotótársai történeteire alapozott a készítéskor.

 

Összeállította: Légrádi Júlia

Nyitókép: IMDb