Fotókon a csodálatos Juliette Binoche élete

1985-ben César-díjjal jutalmazták a Randevú című drámában nyújtott alakításáért, később olyan filmekben tűnt fel, mint a magyar sivatagkutató, Almásy László életéről szóló Az angol beteg vagy a Csokoládé. Rendkívül érzékeny, őszinte és hihetetlenül elegáns. A legendás francia színésznő ma ünnepli 54. születésnapját.

A problémás kis Juliette

Juliette Binoche

A művészcsaládból származó színésznő szülei elváltak, amit az akkor kétéves Juliette nagyon rosszul viselt, később az iskolában folyton bajba keveredett. „Szörnyű volt az az időszak – emlékezett vissza korábban a színésznő. – De azt hiszem, ezt át kellett élnem ahhoz, hogy az legyek, aki most vagyok. Ha mindened megvan, akkor nem akarsz még jobb lenni.”

A nagy áttörés

Juliette Binoche

Első nagy áttörést hozó szerepét 24 évesen, Philip Kaufman filmjében A lét elviselhetetlen könnyűségében kapta, amely Milan Kundera regényének filmes változata.

Oscar-díjas szerep

Juliette Binoche

Pályája csúcsát 1996-ban Az angol beteg című film jelentette, ahol egy Hana nevű ápolónőt alakít a második világháború idején játszódó, Almásy László életét feldolgozó alkotásban. A film 12 Oscar-jelölésből 9 díjat söpört be, Binoche-t mint a legjobb női mellékszereplőt jutalmazták.

Johnny Depp oldalán

Juliette Binoche

Európai Filmdíjjal is jutalmazták, miután 2000-ben a Csokoládé című romantikus vígjátékban eljátszotta  Vianne Rocher szerepét.

Akinek a színház volt a családja

Juliette Binoche

Ötévesen egy párizsi középiskola színészi tagozatára, majd a Nemzeti Színművészeti Iskolába járt. „A színészkedés jelentette számomra a kiutat. Új gyökereket, új családot választottam” – nyilatkozta korábban.

Nem ment férjhez

Juliette Binoche

A most 54 éves Juliette-nek két gyermeke született: Raphael a profi búvártól, Andre Halletól és Hana, Benoît Magimel színésztől, akivel Az évszázad gyermekei című filmben játszottak együtt. Juliette szerint nagyon nehéz dolog a szerelem, mert „úgy kell rátalálnod az igazira, hogy nem keresed.”

„La Binoche”

Juliette Binoche

Generációjának legsikeresebb és legkiemelkedőbb francia színésznőjét hazájában csak „La Binoche”-ként, azaz „A Binoche”-ként emlegetik.

Összeállította: D. E.

Fotók: IMDb

(10-facts-about.com; biography.com)