5 ok, amiért érdemes néha egy kis időt külön töltenünk a párunktól

A távollét során megerősödhet a párok közti kapocs, újraélhető a „nagyon hiányzik” érzése, és az a bizonyos láng is könnyebben fellobbanhat. Ha választhatnánk, akkor persze egyetlen napot sem töltenénk a szeretett személy nélkül, de időnként kifejezetten előnyös lehet kicsit más utakon járni.

A bizalom igazi próbája

A bizalom a legfontosabb tényező egy párkapcsolatban, és éppen ez az, ami a legnagyobb próbán esik át a külön töltött idő alatt. Meg kell bíznunk a párunkban, és abban, hogy semmi olyat nem tesz, ami veszélyeztethetné a párkapcsolatunkat. Ha ez nem működik, és minden pillanatban ellenőrizgetjük a másikat, azzal akár az egész kapcsolatunk végét is okozhatjuk. A legjobb módszer az őszinte kommunikáció, és az, hogy a félelmeinket a távol töltött idő alatt is ugyanúgy megvitassuk, mint akkor, amikor együtt vagyunk.

Értékesebbé válik az együtt töltött idő

Semmi gond nincs azzal, ha sok időt töltünk együtt a párunkkal, de idővel megfigyelhetjük, hogy egyszerűen sok dolog – ami a kapcsolatunk elején számunkra egyedülálló és értékes volt – magától értetődővé válik. Ezért a külön töltött idő megtaníthat arra, hogy újra értékelni tudjuk az apróságokat éppen úgy, mint a nagyobb dolgokat.

Kiderül, mennyire erős a kapcsolatunk

A külön töltött időszak a legjobb próbája annak, hogy rájöjjünk, mennyire erős a kapcsolatunk. Ha könnyebben megfeledkezünk a másikról és egyedül is jól érezzük magunkat, valamint nem kerülünk izgatott állapotba attól, hogy például telefonon beszélgetünk, akkor egyértelmű, hogy kevésbé szoros már a viszonyunk. Ha viszont őrült várakozással tekintünk a következő hívás és találkozó időpontjára, és alig várjuk, hogy újra együtt lehessünk, akkor tudhatjuk, hogy igazán fontos nekünk a másik.

Függetlenek lehetünk, de ugyanakkor érezhetjük a párunk gondoskodását

A távolság lehetővé teszi számunkra, hogy a saját céljainkat és fejlődésünket helyezzük előtérbe (egyetem, távoli munkahely, egyéb projektek), miközben – ha nem is fizikai jelenlétünkkel – gondoskodhatunk és törődhetünk a párunkkal is. A modern technikai vívmányok szerencsére lehetővé teszik, hogy naponta többször is kapcsolatba lépjünk egymással.

Semmihez sem fogható érzés a találkozás pillanata

Akár egy hét elteltével is teljesen másképp fogunk nézni a kapcsolatunkra és a párunkra a találkozás pillanatában. A távolság teljesen más nézőpontba helyezi a köztünk lévő köteléket, de még a másik személyét és a sokszor idegesítőnek vélt szokásait is. A különlét alatt könnyen rájöhetünk, hogy párunk minden egyes tulajdonságát kedveljük, újra látva pedig még biztosabbak lehetünk benne, mennyire is szeretjük őt.

Nyitókép: Thinkstock

(theodysseyonline.com)