4 tipp, amivel megelőzhetjük és eltüntethetjük a kellemetlen pattanásokat

Az arcunkon váratlanul jelentkező csúnya pattanások, kipirosodások sokunknak megkeserítik az életét bármelyik életkorban. De van egy jó hírünk! Amíg ezek az aknék nem érik el a dermisz mélyebb rétegeit, néhány hatékony arcápolási trükkel felvehetjük velük a harcot.

szépségápolás

Védjük a káros napsugaraktól az arcunkat (is)!

Kerüljük a napon való hosszas tartózkodást, mivel a napsugarak lassítják a bőr gyógyulási folyamatát. Ha ezt nem tudjuk megtenni, akkor masszírozzunk olyan arckrémet a bőrünkbe, amely magas spektrumú SPF-et tartalmaz. A káros napsugarak sajnos serkentik a bőrben a pigmentképződést, így ha szép bőrt szeretnénk, a megfelelő védelem nélkül jobb, ha ki sem tesszük a lábunkat az utcára.

A kémiai hámlasztók csodát tesznek, avagy mit kell tudni az AHA-ról és a BHA-ról?

Hívjuk segítségül a kémiai hámlasztókat, ha az arcunkat fakónak, egyenetlennek és élettelennek látjuk. Míg az AHA-savak (glikolsav, tejsav) vízben oldódnak, a bőr felszínén hámlasztanak, addig a BHA-hámlasztók (szalicilsav) zsírban oldódnak, így a pórusokba jutva képesek hámlasztani. Az elsőt foltokra, fakó bőrre, illetve ráncokra ajánlják, míg a BHA hámlasztókat (gyulladáscsökkentő hatásuk miatt is) pattanásokra, mitesszerekre és tág pórusokra. A kettő kombinációja elősegíti a bőr megfiatalodását anélkül, hogy a bőrünkben bármilyen kárt okoznának. Használjuk az esti arcápolási rutin bevezetéseként kéthetente. A savas hámlasztás elvégzése után sokkal könnyebben beszívódnak a gazdag szérumok és arckrémek.

A C-vitaminos készítmények áldásos hatása

Ne féljünk a savas készítményektől! Az utóbbi időben a márkák sorra rukkoltak elő remek C-vitaminnal gazdagított arckrémekkel és szérumokkal, nem véletlenül. Az aszkorbinsavként is emlegetett csodaszer a bőrünkre kiváló hatással van: felveszi a harcot a szabadgyökök ellen, gyulladáscsökkentő és a pigmentfoltok eltüntetésében, halványításában is segít.

Teljes megújulás az arcnak

Katalin hercegné tudhat valamit, ugyanis a szépségápolás terén már régóta a csipkebogyóolajra esküszik, ami nyugtatja és javítja a sérült bőrt, sőt, a napégésre is nagyszerű. Reggelente az arctisztítás után, adagoljunk 1-2 cseppet a hidratálónkba, majd masszírozzuk be! Egy-két hét után már látható az eredmény: a bőr lassan tisztulni kezd, a bőrhibák fokozatosan halványodnak.

Nők Lapja Szépség különszámában még több szépségápolással és egészségmegőrzéssel kapcsolatos cikket olvashattok. A magazint 2018. április 19-től keressétek az újságosoknál!

Szöveg: D. E.

Fotó. Thinkstock

(redonline.co.uk)