5 reggeli rossz szokás, amitől 10 évvel idősebbnek nézhetünk ki

Milyen reggeli rutin jellemző rátok? Nem csak a sietős hajnalokon véthetünk olyan apró hibákat, amelyek később visszafordíthatatlan károsodást okoznak a szépségünket illetően, éppen ezért megmutatjuk, mikre érdemes figyelni, hogy elkerüljük a bajt.

„Túltisztítjuk” a bőrünket

Az alvás során nemcsak a testünk és a lelkünk, hanem a bőrünk is pihen és feltöltődik. Ha nélkülöznünk kell a minőségi alvást, az a lelkiállapotunkon kívül az arcbőrünkön is nyomot hagy. Éjszaka ugyanis a regenerálódás során bőrünk olyan természetes olajokat termel, amelyek segítenek abban, hogy üde és puha maradhasson. Egy kiadós alváson kívül azzal tehetünk még jót neki, ha az esti alapos arctisztítás és egy bőrszárazság elleni maszk használata után reggelente inkább már csak egy langyos öblítést választunk, hogy a bőrünk megtartsa nedvességét, és ne száradjon ki.

Egy újabb csésze kávé

Ha a korai órákban a lendülethez egyetlen csésze kávé kevésnek bizonyul, mielőtt magunkhoz ragadnánk a következő adagot, ne felejtsünk el bőségesen vizet inni mellé! A kávé ugyanis elvonja a vizet a szervezetből, melynek eredményeként a bőrünk sokkal szárazabb, a pórusaink pedig sokkal szembetűnőbbek lesznek. A túlzott kávéfogyasztástól nemcsak a bőr veszíti el rugalmasságát, hosszú távon a szívre és a csontokra sincs jó hatással.

A „kanapé üzemmód”

A rendszeres sportolás jó hatással van a vérkeringésre, javítja az arcbőr nedvességtartalmát, és sokkal fiatalabbnak és fittebbnek is érezhetjük magunkat tőle. Testmozgás nélkül sápadtnak és szürkének tűnhetünk, és sokkal intenzívebb a szervezetben a sejtöregedés. Napi 20 perc edzéssel már eleget tehetünk a szépségünkért és a jó közérzetünkért. Mindegy, hogy takarítás közben végzünk gyakorlatokat vagy épp szabadidőnkben sportolunk, a lényeg, hogy  álljunk fel a kanapéról!

Túl sok smink

Ahogy haladnak előre az évek, egyre több ráncocskát és szarkalábat figyelhetünk meg az arcunkon. A korral járó pigmentfoltok és szem alatti karikák sem kímélnek minket, de ne gondoljuk azt, hogy a több rétegben felvitt korrektor vagy alapozó jót tesz nekünk. Épp az ellenkezőjét érjük el vele, annak, amit valójában szeretnénk! A megfelelő dekorkozmetikum kiválasztásához érdemes mindig kozmetikus segítségét kérni, ugyanis, ha nem a bőrtípusunknak megfelelő alapozót használjuk, az könnyen „beülhet” a pici ráncokba, és ezzel inkább hangsúlyozzuk a bőrhibákat, mintsem, hogy eltüntetnénk. A hidratálók, például a hialuronsavat tartalmazó készítmények, segíthetnek abban, hogy bőrünk egyenletes, sima és egészséges maradjon.

Megfelelő védelem nélkül elhagyni a házat

Ha ebben a csontig hatoló hidegben azt halljuk, hogy forró napsugarak, azonnal elkezdünk vágyakozni. Nem is csoda, a napfényes idő jót tesz a hangulatunknak, lendületbe hoz, elősegíti a szervezet D-vitamin előállítását, és hozzájárul a melatonin nevű hormon termeléséhez is, ami a közérzetünkért és az elalvásért felelős. De sokszor hajlamosak vagyunk megfeledkezn a káros napsugárzásról, amely korai bőröregedést, szemkárosodást, legyengült immunrendszert, napallergiás és fototoxikus reakciókat vagy akár bőrrákot is okozhat. Ezért ne felejtsünk el reggelente olyan hidratálókrémet masszírozni az arcunkba, amely fényvédőt (SPF) is tartalmaz. Ha azt gondolnánk, hogy ez csak nyáron fontos, hatalmasat tévedünk! Télen is ugyanúgy jár bőrünknek a gondoskodás.

Fotó: Thinkstock