9 jel, ami arra utal, hogy a párunk rosszul érzi magát a kapcsolatban

A férfiak többsége nehezen fejezi ki az érzelmeit, legalábbis szavakkal, de kisebb-nagyobb jelzéseket ők is adnak, ha valami problémájuk akad. Ezeket a jelzéseket szedtük össze, ám még mielőtt az alábbiak alapján elkönyvelnétek, hogy a párotok már nem szeret titeket, előbb beszéljetek vele, és tisztázzátok a félreértésre okot adó viselkedést! Elképzelhető, hogy önmagával vannak gondjai, nem a kapcsolattal.

„Mellettem, nem velem.”

Ezt tapasztaljuk akkor, ha a párunk a közös időnk alatt fejben máshol jár. Megmagyarázhatatlan érzés, és sokszor, ha számon kérjük, ő sem tud (vagy akar) értelmes választ adni. Ha fizikailag közel vagyunk hozzá, de úgy érezzük, lelkileg ennél távolabb már nem is lehetnénk, akkor érdemes leülni és megbeszélni, hogy mi lehet az oka a kialakult helyzetnek.

A legkisebb dolgoktól is frusztrált

Ha úgy tűnik, minden gondolatunkkal, mondatunkkal idegesítjük a másikat, aki ettől zavart és ideges lesz, az bizony nem jó jel. Persze előfordulhat, hogy ez csak időszakos probléma, amit a stresszes munka vagy valamely más probléma hívott elő, mégis hasznos tisztázni, hogy a másik mitől olyan feszült.

Az energia nem vész el…

…csak átalakul. A kapcsolat elején uralkodó elsöprő érzelmek idővel csillapodhatnak, de ha adott esetben nemcsak csillapodást, hanem enerválságot érzünk a másikon, az jele lehet annak, hogy „kiégett” a kapcsolatban. Ha az ágyban is csak lagymatag érzelmeket tapasztalunk, ha a csókjai inkább barátiak, mint szenvedélyesek, akkor itt az ideje elgondolkodni azon, hogyan változtathatnánk.

Mély kapcsolat, a telefonnal

Vacsoránál üzenetet ír, hétvégén e-mailezik, és állandóan az interneten tölti a szabadidejét? Előfordulhat, hogy a párunk a telefonja rabjává vált, ugyanakkor az is megeshet, hogy unatkozik a jelenlétünkben. Nem könnyű kideríteni, hogy melyik helyzet áll fenn, mindenesetre tegyünk próbát: kezdeményezzünk beszélgetést, keressünk közös témát, tegyünk fel kérdéseket, legyünk érdeklődők és extra figyelmesek!

Új barátok hada

Feltűnő, hogy egyre több új barátja van, akik gombamód szaporodnak. Ezek azok a barátok, akikről korábban sosem hallottunk, és akiknek feltétlenül meg kell ünnepelni a szülinapját, búcsúbuliját, névnapját, vagy azt, hogy előléptették a munkahelyén. Persze ezekre a találkozókra nélkülünk megy, és nem, itt nem havi egy alkalomról beszélünk. A gond akkor van, ha hetente megismétlődnek az ilyen bulik. Beszéljünk vele!

Kedvesség? Ne is álmodjunk róla

Korábban nem kellett a szomszédba menni egy kis kedvességért. Reggeli az ágyban, frissen facsart narancslé a hétvégén vagy egy szál virág, csak úgy. Az utóbbi időben azonban hiába is várnánk, mert szép lassan teljesen elmaradtak ezek az apró figyelmességek. Rafinált megoldás ilyenkor, ha finoman szóvá tesszük, és várjuk a hatást. Ha a következő héten szívszerelmünk egy csokor csodálatos virággal állít be, vagy ad egy hátmasszázst, akkor valószínűleg nincs nagy gond.

Fiús este

Jó, de mindig? A legrosszabb az, ha a közös programjainkra is mindig érkezik egy-két jó barát, akik miatt soha nem vagyunk kettesben a szerelmünkkel. Itt is az a megoldás, ha megpróbáljuk megbeszélni a dolgokat, hiszen lehet, hogy a párunknak fel sem tűnt, hogy ez probléma, de ha kérjük, szívesen változtat rajta.

Magányos harcos

A magány szükséges dolog, néha mindannyian vágyunk rá. Akkor azonban gondolkozzunk el, ha a lovagunk túl sokszor és túl sok időt tölt el egyedül. A magányos séták az elmélyült gondolkodásra valók, és ha túl sokat agyal, az azt jelentheti, hogy valami problémája akadt. Legyünk a segítségére, beszéljük át, próbáljunk együtt egyről a kettőre jutni!

„Csábító vagy, Szívem!”

Ha a szerelmünk korábban sokat dicsért, és csupa édes dolgot mondott nekünk, de az utóbbi időben már semmit, az feltűnő. Egy kis ráutaló magatartással kihozhatjuk belőle az elismerést, ám ha hatástalanok vagyunk, akkor nyugodtan kérdezzünk rá a dologra.

Megoldás: „Még mindig boldog vagy velem?”

Ha végképp nem tudjuk eldönteni, hogy a párunknak mi baja, akkor álljunk elé a fenti kérdéssel. Előfordulhat, hogy a rossz kedvéért nem a kapcsolat felelős. Az anyagi biztonság, a munkahelyi környezet, a helytelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód mind-mind okozhatják a párunk melankóliáját vagy különös viselkedését. A legfontosabb az, hogy mindig nyíltan beszéljünk az érzéseinkről, és kérjük ezt a szerelmünktől is!

 

Szöveg: M.M.

Fotó: Thinkstock

(popsugar.com)