Csinálj minden hónapban valami újat! Ötletek az újévre

Évről évre egyre hosszabb lesz a bakancslistánk. Csupa aprósággal van teli, de mindig kimentjük magunkat azzal, hogy „á, nekem erre nincs időm”. Pedig egy új hobbi, tapasztalat elképesztő erővel képes hatni, és feldobja a mindennapokat. Most minden hónapra adunk egy-egy új tippet!

Január

Milyen lenne reggelente saját készítésű tányérból falatozni, vagy olyan csészéből inni a kávét, amelyet egy személyes, számunkra sokat jelentő gondolattal díszítünk? Mesés. Szerencsére már több helyen van lehetőség arra, hogy meglepjük magunkat, egyrészt a kerámiakészítés élményével, másrészt egy személyes tárggyal, amelyhez jó hozzányúlni, mert száz százalékban a miénk.

Február

Szervezzünk hétvégente vacsoracsatát olyan ételekkel, amilyeneket még sosem csináltunk! A hétköznapi hajtásban nincs időnk a konyhában kreatívkodni, és előszeretettel nyúlunk a jól bevált fogásokhoz. Hétvégén azonban vár ránk a piac, és meglódulhat a fantáziánk. Hívjuk át a családtagjainkat, rokonainkat egy közös ebédre, a következő hétvégén pedig menjünk mi hozzájuk! Ha értékeljük egymás főztjét, akkor a hónap végén győztest is hirdethetünk.

Március

Neveljünk paprikát magról! A március a legjobb időszak arra, hogy elvessük a magokat. Pár nap alatt a mag kicsírázik, és egy-két hét elteltével rácsodálkozhatunk a kis zöld paprikapalántára, amelyről nyáron csodálatos paprikát szüretelhetünk!

Április

Az önzetlen adakozás, önkénteskedés vagy segítségnyújtás nem csak annak jó, aki kapja. Ha ismerünk olyan szervezetet, amely számunkra izgalmas dolgot csinál, és úgy érezzük, hogy tudnánk csatlakozni, akkor nem érdemes habozni.

Május

Mozogni mindenki szeret, csak nem mindenki találta meg a számára szimpatikus mozgásformát. Próbáljunk ki minél több sportot, olyat is, amiről elsőre nem is gondolnánk, hogy tetszhet.

Június

Készítsünk házi testradírt! A műveletnek több fázisa van, az első az, hogy ki kell választani a megfelelő illatokat és összetevőket. Az elkészítés után pedig élvezhetjük a munkánk gyümölcsét. Kedvencünk a házi készítésű kávés bőrradír, ami után úgy érezzük magunkat, mintha lehajtottunk volna egy óriási bögre finom tejeskávét.

Július

Keressünk egy klubot, csoportot, ahol olyan emberekkel találkozhatunk, akikkel összeköt minket valami. Lehet ez  könyvklub, versmondó csoport vagy éppen egy kórus. Ha nincs ilyen a környezetünkben, akkor itt az ideje alapítani egyet!

Augusztus

Váljunk meg 10 felesleges ruhadarabtól! Ha az ember először csinálja, akkor óriási örömet tud szerezni. Mindannyiunknak lapul 10 olyan darab a szekrényében, amelyeket nem hordtunk már évek óta, ezért itt az idő, hogy megváljunk tőlük.

Szeptember

Piknik a parkban. Kis kosárral, borral, sajttal, szendvicsekkel, ahogy jólesik! Nem mellékesen családi programnak sem utolsó, például egy kis tollaspartival összekötve.

Október

Egy új nyelv megismerése egy kis ablakot nyit egy másik ország kultúrájára. Nem kell rögtön arra törekedni, hogy folyékonyan beszéljünk. Szuper applikációk vannak arra, hogy elsajátítsunk egy nyelvből éppen annyit, hogy ne lehessen eladni minket.

November

A meditáció a téli időszak beköszöntével kifejezetten jól tud jönni, nem ördögtől való, és nem is bonyolult. Segítségével azonban sokkal koncentráltabbak leszünk napközben, és a stresszt is távol tarthatjuk.

December

A saját készítésű ajándékoknak nincs párja. Egy krémes házi mogyoróvaj, granola vagy paradicsomlekvár remek választás. Nemcsak a szeretteinket, magunkat is meglephetjük ezekkel az egyszerű, de nagyszerű finomságokkal.

 

Szöveg: M. M.

Illusztráció: Thinkstock