Itt a nyár, vagyis ismét útnak indulhatunk, hogy a kedvenc piknikező helyeinket felfedezve, a jó levegőn fogyasszuk el az uzsonnát vagy a hétvégi ebédet. A kérdés csak az, mit rejtsen a kosár. Ebben nyújtunk segítséget.

Ragacsok eltüntetése

Soha ne induljatok el zacskók, szalvéták és nedves törlőkendők nélkül. Piknik közben nem lehet megúszni a maszatos kezeket, a zacskóba pedig beledobhatjátok a hulladékot.

Jeges élvezet

A thermo kulacsokba mindig tegyetek néhány jégkockát, így nem kell az üdítő felmelegedése miatt aggódni és utána ezeket a poharakba is kitölthetitek.

A praktikum jegyében

A zománc lemezek törhetetlenek, nem áznak el a salátától és mivel többször is felhasználhatóak, környezetbarát megoldásnak számítanak, szemben a papírral.

Tálalásból jeles

Mindig legyen a kosárban egy plusz tálca és néhány kisebb nagyobb tányér az egyszerűbb tálalás érdekében.

A szendvics a barátunk

Mivel pokrócon késsel villával enni nem a legkényelmesebb, törekedjetek arra, hogy kézzel is fogyasztható ételekkel készítsetek be a piknikezéshez.

Borozáshoz

Ha meglepetésként bort is szeretnétek felszolgálni, ne felejtsétek otthon a bornyitót.

Szorosan záródó edények

Használjatok jól záródó műanyag edényeket az ételek szállításához, sőt, csomagoljátok be őket külön zacskókba. Nincs nagyobb bosszúság, mint a kiömlött szószokat törölgetni piknikezés helyett.

Jéggel jobb

Romlandó és hűvösen tartandó ételek mellé mindig tegyetek jégakkut, akár többet is, hogy kibírják addig, míg elfogyasztjátok őket.

Előkészítés nélkül egy lépést se

A zöldséget, gyümölcsöt mindig mossátok meg és szeleteljétek fel otthon, a piknikezés közben nem biztos, hogy lesz rá lehetőségetek.

Szállítás okosan

A régi lekváros üvegekben biztonságosan tudjátok a sót, a borsot, az olívaolajat, esetleg az ecetet vagy a salátaöntetet szállítani. Ráadásul látványos is.

A Nők Lapja Konyha 2017. júniusi számában arra vonatkozólag is találtok ötleteket, milyen ételekkel készüljetek a piknikezésre. A magazin június 7-től keressétek az újságárusoknál!

Szöveg: D.A.

Forrás: jamieoliver.combbcgoodfood.com

Fotó: Thinkstock, Pinterest, jamieoliver.com