Nem kell edzőteremben sanyargatnunk magunkat ahhoz, hogy jó formában maradjunk, hiszen számos olyan élvezetes szabadtéri hobbi létezik, amivel nemcsak kikapcsolódhatunk, de mosolyogva égethetjük a kalóriákat is.

Biciklizés

Nincs is jobb kikapcsolódás a családi biciklizésnél! A nyeregbe pattanva nemcsak gyönyörű tájakat járhatunk be, hanem az alakunkat is hatásosan formálhatjuk. Ez a mozgásforma többek közt a combjainkat és a fenekünket feszesíti, de erősíti a szív- és érrendszerünket.

Elégetett kalóriák száma: 650-660 kcal/óra

Kertészkedés

Nemcsak az idegeinket nyugtatja meg, hanem az izmainkat is megdolgoztatja a kertészkedés. A gazolással vagy a palánta ültetéssel a karunkat és a lábunkat edzhetjük a leghatékonyabban, felejtsük el hát a súlyokat, a jó kinézethez elég egy gondozott kert. Így pedig máris új értelmet nyer „a szomszéd kertje mindig zöldebb” mondás is. ;)

Elégetett kalóriák száma: 400 kcal/óra

Táncolás

A legjobb cardio edzés! Arról nem is beszélve, hogy csökkenti a stresszt. Ha bármikor ránk törne a szombat esti láz, ne álljunk ellen neki, szabadítsuk fel a gátlásainkat. Nem is kell hozzá táncparkett, elég, ha bekapcsoljuk a zenét és táncra perdülünk otthon – akár a kertben, akár a teraszon, a lényeg, hogy sok helyünk legyen.

Elégetett kalóriák száma: 440-600 kcal/óra – intenzitástól függően

Kenuzás vagy kajakozás

A nyár egyik legkedveltebb szabadtéri tevékenysége úgy formálja a felsőtestet, akár lelkes óvodás a gyurmagolyót. Egy vadvízi túra nemcsak a karunkat és a vállainkat dolgozza meg, hanem az egész hátizomzatunkat. Elsőre kemény lesz, de annál felemelőbb érzés a vízen siklani. Naptejet mindenképp vigyetek magatokkal!

Elégetett kalóriák száma: 330-340 kcal/óra

Faültetés

Nincs is szebb dolog, mint elültetni egy fát, ami gyerekeink, sőt az unokáink életét és levegőjét is szebbé teszi. A nemes feladat, amiben nagy szerep jut az ásásnak, jól megdolgoztatja az izmainkat, persze csak akkor, ha nem egyetlen egy cserjét ültetünk el.

Elégetett kalóriák száma: 307 kcal/óra

Patkódobálás

Ami minket illet, sosem dobáltunk patkókat, pedig, ha hinni lehet a tapasztaltaknak, remek közösségi program – így mindenképp érdemes kipróbálni. Már csak azért is, mert a combot, a feneket és a kart is edzi.

Elégetett kalóriák száma: 211 kcal/óra

Túrázás

Rajongunk a túrázásért, minden alkalommal izgatottan fedezünk fel újabb és újabb lenyűgöző helyeket a természetben. Annak ellenére, hogy néha komoly fizikai megterhelést jelent, az élmény és a formás lábizmok minden alkalommal kárpótolnak.

Elégetett kalóriák száma: 440 kcal/óra

Lovaglás

Az egyik legélvezetesebb hobbi – legalábbis szerintünk. A természet közelségét egyszerűen hihetetlen élmény a nyeregből megtapasztalni. Nemcsak a stresszt, hanem a csípőnk méretét is csökkenti és a tartásunkat is javítja. Higgyetek nekünk, tapasztalatból mondjuk! ;)

Elégetett kalóriák száma: 330-340 kcal/óra

Autómosás

Talán nem ez az első tevékenység, amire kikapcsolódásként gondolunk, ám a mechanikus mozdulatok közben nem csupán a kocsinkat, hanem az elménket is nagyon hatékonyan meg tudjuk tisztítani. És közben még kalóriákat is égetünk!

Elégetett kalóriák száma: 137 kcal/óra

Gyümölcsszedés

Fára fel, fáról le – a gyümölcsszedés minket a gyerekkorunkra emlékeztet, amikor nagy vidáman adogattuk le a nagyinak a szebbnél szebb terméseket, amikből a világ legfinomabb lekvárja készült! Talán már el is felejtettük, hogy a gyümölcsszedés mennyire megmozgat – a fizikai munka pedig a stresszt is csökkenti.

Elégetett kalóriák száma: 239 kcal / óra

Összeállította: F.R.

Fotó: Thinkstock