Mit tesznek reggelente az igazán boldog párok? Csupán néhány apróságot!

A boldog párkapcsolatnak nincs pontos receptje, de apró gesztusokkal sokat lehet tenni a harmonikus együttélésért. Kiindulásnak például érdemes kiegészíteni a reggeli rutint az alábbi 6 dologgal.

A szem a lélek tükre

Amikor valaki jellemét megítéljük, előszeretettel idézzük a fenti mondást, de párkapcsolati értelemben is van jelentősége: ha reggelente szemkontaktust teremtetek a párotokkal, jobban ráhangolódhattok az érzéseire, hiszen a tekintetből a szeretet is kiolvasható. Használjátok erre a lustálkodásra szánt időt, ahelyett, hogy a híreket pörgetnétek végig a telefonotokon.

Ölelve lenni jó

Ölelkezés közben endorfin, azaz boldogsághormon szabadul fel a testben, ezért is érezzük úgy, hogy a másik karjában békére és örömre találunk. Tehát akár reggeli üdvözlet gyanánt, akár búcsúzáskor öleljétek meg a párotokat! Ebből mindketten profitálhattok. :)

Közös ébredés

Vannak párok, akik teljesen eltérő napi rutin szerint élnek, aminek hosszútávon a kapcsolatuk láthatja kárát, hiszen nincs elég alkalmuk kommunikálni. Pont ezért érdemes reggelente egyszerre ébredni, és legalább egy fél órát meghitten együtt tölteni, például kint az erkélyen vagy a tornácon, reggelizés közben. Ez lehetőséget ad a nap megtervezésére vagy akár egy komolyabb téma átbeszélésére is. Egy jó tanács: ilyenkor ne vigyétek magatokkal a telefonotokat, ez a ti időtök!

Búcsúcsók

Ez a szeretet kifejezésének olyan univerzális jele, ami életkortól és nemtől függetlenül mindenkinek jól esik. Tulajdonképpen azt üzenitek vele, hogy szép napot kívántok a másiknak és már alig várjátok, hogy ismét láthassátok.

Egységben az erő

Ha elaludtatok és ezért kicsit sietősen indul a nap, vagy a gyerekeket iskolába, óvodába kell vinni, akkor dolgozzatok csapatként! Egyrészt, ez időtakarékos megoldás, másrészt összekovácsolja a kettőtök egységét, ami párkapcsolati szempontból különösen fontos.

A mosoly ereje

Visszatérve az előző pontra, bármennyire mozgalmas vagy stresszes a reggel, ne felejtsetek el egymásra mosolyogni! Egyrészt nem kerül semmibe, másrészt ezzel oldhatjátok a másik feszültségét, ami egy különösen nehéz nap esetén rengeteg erőt adhat.

Szöveg: D.A.

Forrás: huffingtonpost.com

Fotó: Thinkstock