Ötpontos, Rachel, pixie… Ikonikus frizurák az 50-es évektől napjainkig

Vidal Sassoon, a nagybetűs Fodrász éppen ma lenne 89 éves. Ő volt az, aki forradalmasította a hajvágást és az egyszerűségre törekedett az általa kreált frizurákkal. Ennek apropóján nosztalgiázunk az elmúlt évtizedek legmeghatározóbb, divatteremtő hajkoronáival.

Az ötpontos

sasson

Vidal Sassoon neve egybeforrt az ötpontos vágással, ami a mai napig a hajtörténelem egyik legmeghatározóbb frizurája.

A Marilyn

marilyn-monroe

Rövid, hullámos és platinaszőke – az 50-es években leginkább Marilyn Monroe diktálta a divatot.

Kontyba fogva

audrey-hepburn

Íme, Audrey Hepburn híres kontya, amit az Álom luxuskivitelben forgatásán viselt 1961-ben – a hölgyek a mai napig próbálják leutánozni.

Hullámos szexepil

bridget-bardot

Azok, akik nem Audrey Hepburn stílusát utánozták, jó eséllyel Brigitte Bardot tupírkoronáját varázsolták minden reggel a fejtetejükre.

Fiús pixie

mia-farrow-pixie

Mia Farrow azzal a feltétellel kapta meg a Rosemary gyermeke főszerepét, hogy a haját pár centisre vágatja. Megtette, és milyen jól tette! Vonásait kiemelte a rövid frizura, és ezzel a késői 60-as évek divatját is meghatározta. Nem mellesleg ez is egy Sassoon-féle alkotás.

Csak lazán

farrah-fawcett

A 70-es éveket egyértelműen Farrah Fawcett kifelé kunkorodó frufruja és hajvégei tették emlékezetessé.

Rövidre zárva

linda-evangelista

A 80-as évek vége és a 90-es évek eleje a topmodellek aranykora volt. Linda Evangelista rövid hajával visszahozta a fiús vágás divatját.

A Rachel

rachel

A 90-es évek végét írtuk, amikor minden második hölgy Rachel-frizurára vágyva tért be a fodrászatokba. A dolog szépsége, hogy Jennifer Aniston hajába állítólag véletlenül nyírt bele a fodrásza, azért kellett tépettre alakítani.

Romantikus loknik

katalin-hercegné

Napjaink állandóságát Katalin hercegné jelképezi, oldalt elválasztott, loknikkal díszített hajkoronája egyszerű, mégis nagyszerű. Illik egy hercegnéhez, ráadásul divatot is teremtett vele.

Szöveg: D.A.

Fotó: Pinterest