Ritkán látott fotókon Audrey Hepburn örökzöld stílusa

Nem attól lesz valakiből divatikon, hogy tökéletes az alakja, vagy hogy például folyton magassarkút hord. A megjelenés és a kisugárzás harmóniája számít. Jól tudta ezt Audrey Hepburn is - nem véletlen, hogy 23 évvel a halála után is generációk – köztük mi is – akarnak rá hasonlítani.

Mindennapi elegancia, capri módra

audrey-capri

A magas derekú capri nadrágokból több tucatnyi rejtőzött a gardróbjában. Az egyszerű, egyszínű fazonok mellett gyakran viselt csíkos vagy épp kockás mintázatút, de még ezeket is mindig a legnagyobb eleganciával viselte.

Csíkozva

audrey-csíkos

Minden valamirevaló divatkedvelő tudja, hogy a vízszintes csíkozás optikailag teltebbnek mutatja a hölgyeket, Audrey pedig gyakran ki is használta ennek a jótékony hatását. :)

A fehér mint kedvenc

audrey-fehér

Audrey mottója az lehetett, hogy a kevesebb sokszor több. Szívesen bújt egyszerű, fehér darabokba, melyeket különleges kiegészítőkkel tett emlékezetessé.

Trükkök a kiegészítőkkel

audrey-fejfedő

Kalapok, kendők, hajpántok – bár ezek elsősorban az 50-es és 60-as évek divatjának kedvenc kellékei voltak, a színésznő egész életében szívesen viselte őket, főleg napszemüveggel társítva. Mi nők tudjuk, hogy ez a két darab milyen jól jön, ha az ember épp elbújna a kíváncsi tekintetek elől.

Egyszerűségre törekedve

audrey-fekete-fehér

Monokróm szettekben is előszeretettel jelent meg, hangsúlyozva, hogy sokszor az egyszerűség a legoptimálisabb választás.

A kabát funkciója

audrey-kabát

Tőle tudjuk, hogy a kabát nem pusztán plusz egy réteg, ami melegen tart, hanem a ruhaválasztásunk megkoronázása egy hidegebb napon.

Az alapoknál kezdve

audrey-kosztüm

Ha van olyan alapdarab, aminek kötelező egy női szekrényben megbújnia, az a kiskosztüm. Audreynak is volt belőle néhány, amiket a hivatalos alkalmakra tartogatott.

A vágyott alak

audrey-öv

Előszeretettel hangsúlyozta törékeny, homokóra testalkatát övekkel. Ez nem csak az ő a testfelépítésnél előnyös, hanem gyakorlatilag mindegyiknél – vagyis az alma és a körte alaknál is –, mert optikailag keskenyebbnek mutatja a derék és a csípő vonalát.

Vörös szőnyeg

audrey-elegáns

Soha nem volt szüksége mélyen dekoltált darabokra ahhoz, hogy a figyelmet magára irányítsa egy-egy vörös szőnyeges eseményen. A kisugárzása és letisztult szettjei – az elmaradhatatlan gyöngy nyakékkel vagy fülbevalóval – mindig megtették a hatásukat, napjaink hírességei is példát vehetnének róla.

Nyárról álmodva

audrey-rövidnadrág

Jelenleg nem annyira aktuális rövidnadrágot húzni, viszont a színésznőnek ezek a darabok is nagy kedvencei voltak. Egy pólóval vagy inggel kombinálva tökéletesen elegáns nyári viselet lehet belőle, ahogyan azt sokszor ő is bizonyította.

A Nők Lapja Tél különszámában többek között Audrey Hepburn életútjáról is bővebben olvashattok.

Szöveg: D.A.

Fotó: theredlist.com, everythingaudrey.com