Nők milliói akartak hasonlítani rájuk, ők mégsem voltak elégedettek azzal, amit a tükörben láttak, így sajátos trükköket vetettek be, hogy a legjobb formájukat hozzák.

audrey-hepburn

Audrey Hepburn minden egyes sminkelés után egy órát töltött azzal, hogy a szempilláit tűvel szétválassza, méghozzá egyesével.

brigitte-bardot

Mostanság divat műszeplőket rajzolni az arcra, de ez nem valami forradalmi újdonság, Brigitte Bardot is gyakran tette ezt. A színésznő szerette kombinálni a kislányos megjelenést a vonzó külsővel.

grace-kelly

Grace Kellyt tekinthetjük a kontúrozás feltalálójának, ugyanis a színésznőt annyira zavarta az arccsontja, hogy mindig kétféle pirosítót vitt fel a bőrére.

katherine-hepburn

Végy egy kevés citromlevet, keverd össze cukorral és egy kis vízzel, majd dörzsöld át vele a bőrödet, és csak utána vidd fel a krémet. Ez volt Katharine Hepburn üdén ragyogó bőrének állandó titka.

marilyn-monroe

Marilyn Monroe sokszor éjszakázott, de mégsem látszott soha fáradtnak. A szexszimbólum mindezt egy hormonalapú krémnek köszönhette, ami fényesen csillant át még a púderréteg alól is, így a bőre mindig egészséges benyomást keltett.

sophia-loren

Sohia Loren vérbeli olasz nő, aki az olívaolaj hatásában hisz, ezért arckrém helyett minden nap ezzel keni be a bőrét.

greta-garbo

Ha a sminkelés olimpiai szám lenne, Greta Garbóé lenne az aranyérem. A színésznő akár két órát is eltöltött a sminkszobában ülve, ugyanis a szemhéjait csak aprólékos vazelinozás után hagyta sminkelni, aminek a szépséghibája, hogy emiatt folyton lefolyt a sminkje, és elölről kellett az egészet kezdeni.

Habár a csillogás világában a fiatalság hajszolása általános jelenség, van néhány sztár, akik fittyet hánynak a korukra

Szöveg: D. A.

Fotók: Pinterest, Archív