Így ne csald el az edzéseket! – 7 tipp, hogy motivált maradj

Te is elkezdted a felkészülést a strandszezonra, de elmúlt a kezdeti lelkesedésed? Ne csüggedj - konkrét tippekkel segítünk, hogy motivált maradj.

Így maradj motivált!
A tavasz az újrakezdés ideje: ebben az energikus időszakban érdemes belevágni az életmódváltásba. Az első egy-két hétben a lelkesedés még garantált, ám ahogy telnek a napok, gyakran a kilók helyett a motiváció tűnik el. Eláruljuk, hogyan vedd rá magad a rendszeres edzésre.

1.    Keress egy példaképet!

Mindenkinek vannak példaképei az életben: ezek lehetnek sztárok vagy hétköznapi hősök is. Fontos, hogy legyen valaki, akire felnézel, aki motiválni tud a nehezebb napokon is. Olvasd el a cikkeit vagy kövesd a videóit, és nézz rájuk minden alkalommal, amikor úgy érzed, nem bírod! A vizuális célok segítenek, hogy megvalósítsd a céljaidat.

2.    Tűzz ki kis célokat!

Egy amerikai tanulmány kimutatta, hogy a kisebb célok célravezetőbbek, mint azok, amelyeket hetek, hónapok vagy akár évek múlva érhetsz csak el. Motiváljon a következő centi vagy kiló, amitől megszabadulhatsz. Ne ígérd meg, hogy minden nap edzeni fogsz, inkább döntsd el, hogy heti háromszor egy órát mozgással töltesz. A kisebb célok hamarabb hoznak eredményt, és segítenek, hogy állandóan motivált maradj.

3.    Emlékeztesd magad, miért csinálod!

Miért vágtál bele az életmódváltásba? Miért érezted úgy, hogy változtatnod kell az életeden? Ne felejtsd el emlékeztetni magad, miért volt szükséged a változásra, idézd fel az akkori érzéseid és gondolataid!  A rendszeres emlékezés segít, hogy megtartsd a kezdeti lendületet.

4.    Vigyél egy kis színt a hétköznapokba!

Unod a csirke-saláta kombinációt? Keress új fogyókúrás recepteket az oldalunkon! Nincs kedved a futáshoz? Irány az edzőterem! Ne ragaszkodj a megszokott dolgokhoz, mert az unalom könnyen elveheti a kedved az edzéstől, inkább változtass valamit a megszokott rutinodon. Meglátod, újra kedvet kapsz majd az egészhez!

5.    Ne vedd túl komolyan!

A legtöbben beleesnek abba a hibába, hogy halálosan komolyan veszik az életmódváltást. Kiiktatnak minden szórakoztató programot az életükből, és csak az edzésre fókuszálnak. Pedig egy kis humorral még a diéta is jobban bírható. Találkozz a barátaiddal, tölts egy romantikus estét pároddal vagy szakíts időt magadra – mindegy, mit csinálsz, csak tedd szívből!

6.    Gondolj az előnyökre, ne a hátrányokra!

Veled is előfordult, hogy már az edzés gondolatába is belefáradtál? Ne arra fókuszálj, milyen nagy teher számodra a rendszeres sport, hanem arra, milyen előnyökkel jár, ha megcsinálod az aznapra kiírt feladatokat. Mindig az előnyökre fókuszálj, ne a nehézségekre – meglátod, könnyebben veszed majd az akadályokat.

7.    Keress egy sorstársat!

Együtt minden könnyebb, még az edzés is. Keress magad mellé egy társat, aki a rosszabb napokon tartja benned a lelket! Néha már az is könnyebbséget jelent, ha megoszthatod valakivel, mennyire éhes, fáradt vagy kedvetlen vagy.

 

Szöveg: Sz.O.
Fotó: Pinterest