5 tipp, amit érdemes megfogadnod a nyári gardróbod kialakításánál

Íme öt olyan öltözködési és vásárlási tanács, amelyeket megfogadva nem csak praktikusabb, hanem sokkal előnyösebb darabokkal tölthetjük fel ruhatárunkat idén nyáron!

——–SZPONZORÁLT TARTALOM———

Idén nyáron legyen elsődleges, hogy ne csak nagyszerűen nézzünk ki, hanem érezzük is magunkat fantasztikusan ruháinkban!

Idén a kényelem mindent felülír!

Annyi lehetőségünk van! Miért állapodnánk hát meg valami olyan mellett, ami nem komfortos számunkra? Mostanra a szép, de kényelmetlen daraboknak végleg leáldozott. Mivel kismillió különböző fazon áll rendelkezésünkre, nyugodtan lehetünk válogatósak – kutassunk addig, amíg rá nem találunk azokra a ruhákra, szoknyákra és felsőkre, amelyekben szabadon mozgunk és jól is nézünk ki! Amennyiben találunk egy ilyen, aranyat érő darabot, vásároljunk akár többet is belőle – a következő években ezért nagyon hálásak lehetünk majd mostani önmagunknak. Ráadásul ezek a darabok még egy esetleges kapszularuhatár kialakításában is segítségünkre lehetnek. 

Az egyszerre szép és előnyös tehát nem csak egy álom többé, és az ésszerűségről sem kell lemondanunk – a kényelmetlen és cifra pántozásokat hagyjuk meg különleges alkalmakra.

 

Taroljanak a természetes anyagok!

Nem csak a szabásokat tekintve, hanem a ruhákhoz felhasznált anyagok terén is elsődleges fontosságú, hogy azokban kényelmesen, irritációk és merevség nélkül élvezhessük ezt a csodálatos évszakot. Idén végleg szakítsunk a poliészterrel és taroljon ruhatárunkban a lenvászon, a pamut és a selyem – akár egymással kombinálva is.

Ha természetes anyagokat viselünk, nem csak kellemesebben érezzük magunkat, hanem ezek egészségünkre is előnyös hatással vannak, jobban szellőznek és hatékonyabban tisztíthatók is – tehát hosszabb időn át szolgálhatják boldog tulajdonosukat, mint a műanyagból készült darabok. Nem utolsó sorban pedig a környezetet is kíméljük ezekkel a választásokkal.

 

Gondoljunk a réteges öltözködésre!

Bármikor jöhet egy hirtelen nyári zápor – vagy fordulhat váratlanul éjszakába a nappal, miközben egy kávé vagy koktél mellett ücsörgünk szeretteinkkel. Érdemes tehát olyan, rétegesen egyaránt viselhető darabokat választani a szezonra, amelyek egymással is szabadon variálhatók – és napjainkban a legfeltűnőbb és legkreatívabb kombinációk megalkotásának már az egymástól eltérő minták sem szabhatnak határt!

Laza, nyári ruhánkra vegyünk fel egy vastag pántú topot, kössük meg derekunkon, majd minderre húzzunk farmer- vagy vékony széldzsekit. Ha ez a stílus távol áll tőlünk, tartsunk magunknál olyan, finom anyagú kötött pulóvert, amit bármikor átvethetünk vállainkon, amennyiben pedig táskánkban elfér, hordjunk magunknál leggingset vagy egy nem gyűrődő, lezser lézert is – ha esetleg tényleg arra kerül a sor, hogy hajnalig a természetben ücsörögnénk barátainkkal. 

 

Váltsunk világosra!

Még azoknak sincs sok kedve nyáron csupa feketét hordani, akik egyébként az év minden további időszakában kizárólag ezt a színt hajlandóak viselni. Nem kell azonban feláldoznunk személyes stílusunkat egyetlen évszak oltárán sem – okos megoldásokkal és apró változtatásokkal szinte észrevétlenül alakíthatjuk nekünk tetszővé, egyszerre azonban praktikussá is nyári ruhatárunkat.

Tegyünk egy próbát például a szénfekete darabok tengerészkékre cserélésével – vagy amennyiben az jobban passzol a ruhatárunkba, válasszunk sötétbarnát, szürkét. Ezekhez a legdivatosabb nyári árnyalatok, a fagyiszínek és pasztellek is jobban mutatnak, miközben semlegességükkel harmóniát kölcsönöznek öltözékünknek ezek az alapdarabok. A fekete így is visszaköszönhet vidám mintákon és kiegészítőinken, nem szükséges tehát teljesen megválnunk ettől az egyébként valóban nagyon praktikus és szinte mindenki számára előnyös árnyalattól. Igyekezzünk azért a lehető legtöbbször világos színeket viselni idén nyáron – már csak a hőgutát elkerülendő is!

 

Védekezzünk a káros sugárzás ellen!

Mivel a globális felmelegedés következtében egyre forróbb és fenyegetőbb évek várnak ránk, érdemes nem csak kémiailag (naptejjel és egyéb, fényvédő hatású arckrémekkel, hidratálókkal és testápolókkal), hanem fizikai módszereket bevetve is védekezni a káros napsugárzás ellen. Viseljünk világos színű, de egyszerre hosszú, bő szabású ruhákat – nem véletlenül annyira népszerűek ezek az összes trópusi kultúrában. A hosszú ujjszabások és földig érő nadrágok, szoknyarészek megakadályozzák, hogy a káros sugarak közvetlenül a bőrünket érjék, így pedig biztosabb védelmet nyújtanak napszúrás, hőguta és az aggodalomra okot adó bőrelváltozások ellen egyaránt.

Viseljük olyan napszemüveget, amelyből nem spórolták ki az UV-védő réteget, a sugarak ugyanis szemeinkre is veszélyesek lehetnek. Érdemes legalább kettő (egy műanyag és egy fémkeretes) napszemüveget magunknál tartani annak érdekében, hogy mindig tökéletesen harmonikus megjelenésünk legyen – nem utolsó sorban pedig ne csak a veszélyektől védettek, hanem stílusosak is maradjunk egyszerre! Amennyiben a legapróbb elváltozásokat észleljük bőrünkön, azonnal forduljunk orvoshoz!

Fontos, hogy a hőségben a kalapokat, divatosabb sapkákat és a kendőket se vessük meg – ezek egyébként is az idei év legdivatosabb kiegészítőinek számítanak, és a szivárvány minden színében, változatos anyagokban, hatalmas választékban elérhetőek számunkra. 

Tartsuk hát szem előtt ezeket a tippeket vásárlásaink alkalmával annak érdekében, hogy nyári ruhatárunk végre valóban egyszerre legyen praktikus, komfortos és előnyös számunkra! 

Kiemelt kép: Tamara Bellis/Unsplash