Szerencsét és szerencsétlenséget hozó növények az otthonunkban a feng shui szerint

A jó közérzet az otthonunkban legalább annyira fontos, mint egy pihentető alvás, ezért nem mindegy, hogy pozitív vagy negatív hatást érzékelünk kedvenc tereinkben. A feng shui szerint mindennek megvan a maga energiája, így az sem mindegy, hogy milyen bútorokat, tárgyakat vagy éppen növényeket tartunk a lakásunkban.

Szerencsétlenséget hozó növények

A feng shui nem javasolja a hegyes, szúrós levelű növényeket a lakásban, főleg nem az olyan helyiségekben, ahol sokat tartózkodunk. Az ősi kínai tan szerint ezek rossz hatással vannak az erőforrásainkra.

Kaktusz

Éles tüskéi szúrós energiákat közvetítenek, aminek hatására  mi magunk is szúrós természetűvé válhatunk a babonák szerint. A kaktuszok lassan növekedő növények, így sem a személyes, sem a párkapcsolati fejlődést nem támogatják. A hálószoba helyett az ablakban érdemes tartani.

Leander

Egyes hiedelmek szerint lányos háznál kifejezetten balszerencse leandert tartani. Hiába gyönyörűek a virágai, a levelei kardhoz hasonlítanak, azaz egyenesen elvágják a pozitív energia áramlását.

Jukka

Hegyes levelei szúrós, rideg hangulatot teremtenek, könnyen akadékoskodóvá tehetnek. Agresszivitást, indulatosságot, nyugtalanságot árasztanak a lakásban.

Bonszaj

Mivel lassan növekszik, és göcsörtös a szára, kimondottan vonzza a negatív energiákat. Lassú fejlődést, stagnálást, csekély előrehaladást szimbolizál.

Elszáradt növények

Az élettelen virágok balszerencsét jelentenek a lakásban. A kiszáradt és fényüket vesztett növények szomorúságot, energiahiányt és motiválatlanságot sugároznak.

 Szerencsét hozó növények

Számos olyan virág létezik, amelyek harmóniát teremtenek az otthonunkban. Kényeztetik az érzékeinket, és rejtett energiákat szabadítanak fel, hogy vitálisak, kiegyensúlyozottak és optimisták lehessünk.

Orgona

A bőség, a javulás és a megerősödés szimbóluma. Érdemes a kertbe (ha van) ültetni, majd a lakásba hatalmas csokrokat tenni a virágzás idején. Bevonzza a szerencsét, az illata pedig… Mennyei!

Orchidea

A tartós boldogság virága, a szerelmi kapcsolatokra is jó hatással van. Figyelemreméltó megjelenésével erőt és biztonságot sugároz, nem utolsósorban pedig növeli a termékenységet, hiszen a bőség és a gyarapodás jelképe is.

Bambusz

A legismertebb szerencsehozó növény, az egészséget és a hosszú életet szimbolizálja. Könnyen kezelhető, az éltető víz a fő tápanyaga, földbe ültetés nélkül is elél. Íróasztalon, munkahelyi környezetben segíti a problémák megoldását.

Fehér magnólia

Ez a virág a tisztaság szimbóluma. A hagyomány szerint, ha a növényt elültetjük a házunk elé, azzal elégedettséget, boldogságot és fejlődést vonzunk az életünkbe. A ház mögé ültetve nem várt gazdagságot jelent.

Bazsarózsa

Más néven pünkösdi rózsa. A hűség és a ragaszkodás jelképe. A feng shui szerint erősíti a jangot, vagyis a férfienergiát, és dicsőséget hoz.

 

Szöveg: Légrádi Júlia

Képek: Pixabay, Unsplash