Miért aggódsz a legjobban általában? Csillagjegyed elárulja!

Még a legnyugodtabb zodiákus is kerülhet olyan élethelyzetbe, ami aggodalommal tölti el, pedig a nyugtalankodás sosem oldott még meg semmit. Pont emiatt érdemes leszámolni a félelemmel.

Kos

Túl sokat aggódsz az anyagi javaid miatt, legyen szó az autódról, a csúcstechnológiás telefonodról vagy akár a kedvenc pólódról. Megértjük, hogy feszélyez, mi lesz, ha ezekkel történik valami, de ne felejtsd el, hogy ezek pusztán tárgyak, éppen ezért pótolhatóak.

Bika

Rettegsz attól, hogy az események nem úgy alakulnak majd, ahogy tervezted. De őszintén, még ha így is történik, megéri már a szervezés során ezen rágódni? Persze, hogy nem, hiszen ez csak a teljesítményedet rontja. Gondolj arra, hogy minden rendben lesz, ezzel bevonzhatod a jót az életedbe!

Ikrek

A mindennapjaidban a legnagyobb aggodalmat a bizalmatlanságod jelenti. Mindenhol cselszövést látsz, ami valószínűleg abból fakad, hogy te is hajlamos vagy kerülőúton járni, így nem tudod igazán kiélvezni a sikereidet. Lassíts le, és fogadd el, hogy a világ nem azon dolgozik, hogy neked keresztbe tegyen!

Rák

Leginkább az újdonságtól félsz, hogy el kell távolodnod azoktól a megszokott, ismerős dolgoktól, amik az életed részét képezik, és le kell zárnod magadban a múltat. Pedig ebben nincs semmi rossz. A jövő sokszor sokkal jobbat hoz, mint remélni merjük, ezért kár előre aggódni amiatt, mit tartogat számunkra.

Oroszlán

Ha randevúról és párkapcsolatról van szó, hajlamos vagy mindent túlgondolni és túltervezni, ami óriási teherként nehezedhet a válladra. A szerelem azonban nem a tervezésről szól, hagyd, hogy egyszerűen csak magával sodorjon – meglátod, így sokkal könnyebb lesz a lelked is.

Szűz

Lehet szó munkáról, kapcsolatról vagy akár cipővásárlásról, hajlamos vagy túlzásokba esni, hála a megfelelési kényszerednek. Érthető, ha mindenből szeretnéd a legjobbat kihozni – ezzel mindannyian így vagyunk –, viszont ha hagyod az aggályokat eluralkodni az életedben, még több feszültséget gerjeszthetsz magadnak.

Mérleg

Állandóan attól tartasz, hogy elpuskázol egy jó lehetőséget, de az igazság az, hogy ez csakis rajtad múlik. Ha nem akarnál mindent görcsösen mérlegelni és kicsit spontánabb lennél, lehet, hogy olyan utak nyílnának meg előtted, amik korábban fel sem tűntek. Próbáld ki!

Skorpió

Nehezen tudod kimondani azt, amit érzel, ezért állandó feszültségben élsz, nem mersz megnyílni másoknak. Pedig fontos lenne, hogy az érzelmeidet megmutasd a világnak, mert az örökös aggodalom akár meg is betegíthet. Ha nincs senki, akiben megbíznál, esetleg szakember segítségét is kérheted, ő nem fog ítélkezni és megőrzi a titkaidat.

Nyilas

Kár amiatt aggodalmaskodni, hogy nem vagy elég jó, hogy nem dolgozol elég keményen, vagy éppen nem vagy sakkzseni. Egyrészt csakis a saját hozzáállásodon múlik, hogy miként ítéled meg magad – mások is ez alapján fognak rád tekinteni –, másrészt minden lehet készségfejleszthető, ezért nem érdemes kijelenteni, hogy én ezt vagy azt nem tudom. Gyakorolni kell, és minden jobban fog menni.

Bak

Ha folyton a családod miatt aggódsz, elszaladhat melletted az élet. Hidd el, nincs olyan, hogy tökéletes família, minden családnak megvan a maga furcsasága, ezzel együtt kell őket elfogadni. Te magad úgysem tudod őket megreformálni, ehhez az ő elhatározásuk kell.

Vízöntő

Sokat aggódsz amiatt, hogy konfliktusba keveredsz, de elárulunk egy titkot: nincs olyan ember, aki mindig képes elkerülni a vitákat. Néha muszáj a saját véleményünkért kiállni, de ezt is lehet olyan formába önteni, ami nem bántó. Ha a kommunikációnak ezt a formáját elsajátítod, többé nem kell majd a viszályok miatt stresszelned.

Halak

Az emberiség sorsa nem csak a te válladat nyomja, vagyis nem szabad úgy érezned magad, mintha egyedül kellene megoldást találnod a harmadik világ problémáira vagy éppen a globális felmelegedésre. Nem azt mondjuk, hogy ne is törődj velük, de mellette éld a saját életed és élvezd a világ szépségeit, mert ha folyton csak otthon ülve aggódsz, az életed értelmét vesztheti.

Szöveg: D.A.

Fotó: Thinkstock

(redonline.co.uk)