Ezúttal a kelta fahoroszkópot hívtuk segítségül a személyiségelemzéshez. Számunkra tartogatott néhány igazi meglepetést ez a felosztás, reméljük, ti is találtok benne újdonságot!

Nyírfa (december 24. – január 20.)

A nyírfa energiája törekvővé tesz, szinte minden cselekedetedből motivációt tudsz nyerni. Folyton azon dolgozol, hogy még többet érj el az életben, nem ismersz lehetetlen, ha a céljaidról van szó. A nyírfa szimbóluma azt jelzi, hogy toleráns ember vagy, ugyanakkor kemény is tudsz lenni, ha a helyzet megkívánja. Mindemellett rugalmasságodra sem lehet panasz, lágyabb oldaladat azonban csak a hozzád legközelebb állóknak mutatod meg.

Vörösberkenye (január 21. – február 17.)

A kelta asztrológia szerint a vörösberkenye a filozofikus gondolatok és világméretű eszmék jelképe. Ha ebben az időszakban születtél, eredeti gondolatok és kreatív ötletek jellemeznek – mindig tudsz valami újat mutatni. Külsőre talán úgy tűnhet, hogy hűvös természettel áldott meg a sors, belül azonban olyan szenvedély fűt, ami az életed minden mozzanatát áthatja. Természetes képességed van arra, hogy a problémákat egyedi perspektívából közelítsd meg, pont emiatt könnyebben nézel farkasszemet a nehézségekkel, mint bárki más.

Kőris (február 18. – március 17.)

Szabadon szárnyaló gondolatok, merész képzelőerő és intuíció jellemez, aminek hála egészen egyedi világképet tudhatsz magadénak. Ennek ellenére nem „hirdeted az igét”, sokkal jobban érzed magad, ha a csigaházadba bújva lehetsz segítségére a környezetednek. Inspirál, ha hozzád hasonló személyiségekkel találkozol, de az is, ha te magad szolgálhatsz valaki múzsájaként. A művészetek, a tudomány és a teológia lenyűgöznek, mert ezeket lehetőséget adnak a szubjektív értelmezésre.

Éger (március 18. – április 14.)

Olyan energiával veted bele magad mindenbe, hogy szinte füstcsíkot húzol magad után. Tüzes szenvedélyed az élet minden területére kiterjed, úgy érzed, csak akkor teljesítesz elfogadhatóan, ha azt teljes erőbedobással teszed. Ez azonban nem jelenti azt, hogy átgázolsz másokon, sőt – barátságos természetednek köszönhetően az emberek kifejezetten szeretnek a társaságodban lenni. Magabiztosságod fertőző, ezt ők is felismerik. Nagyra értékeled az időt, ezért nem szívleled, ha mások visszaélnek vele, vagy feleslegesen vesztegetik a tiédet.

Fűzfa (április 15. – május 12.)

A Fűzfa uralkodó bolygója a Hold, aminek rengeteg misztikus aspektusa van, nem véletlen, hogy te magad is érdeklődsz a spirituális tanok iránt, mint ahogy az sem, hogy erősen intuitív beállítottságú vagy. Persze előfordulhat, hogy ilyen jellegű érdeklődésedet nem mered bevallani, mert félsz mások véleményétől, de sokkal boldogabb lehetsz, ha ezektől a kétségektől elbúcsúzol. A holdciklus váltakozásához hasonlóan fontos, hogy állandó rendszer legyen az életedben, ahogyan az is, hogy türelemmel fordulj minden és mindenki felé, így ugyanis kihasználhatod intelligenciád fokozott képességeit.

Galagonya (május 13. – június 9.)

A galagonyánál csak egy dolog biztos: semmi nem az, aminek látszik. Külsőleg talán úgy tűnik, hogy átlagos, netán unalmas vagy, belülről azonban szenvedély és kimeríthetetlen kreatív energia fűt. Nagyon jól tudsz alkalmazkodni minden élethelyzethez, kíváncsiságodnak köszönhetően gyakorlatilag nem érhet olyan helyzet, amire ne tudnál reagálni. Kiváló hallhatóság vagy, ráadásul a lényeglátásod is kiemelkedő – hasznos tanácsaidnak sokszor hasznát veszik az ismerőseid. Ironikus humorérzéked világraszóló.

Tölgy (június 10. – július 7.)

Igazi védelmező vagy, aki segít a gyengébbeken és azokon, akik nem tudják a hangjukat hallatni. Nagylelkűséged és segítőkészséged közismert: még azzal szemben is tisztességes és előzékeny vagy, aki esetleg kihasznált vagy megbántott. Fontos számodra a múlt, a hagyományok őrzésre, emellett arra is nagy figyelmet fordítasz, hogy az életedet mindig biztos kezekben tudd, csak akkor vagy boldog, ha a gyeplőt biztosan szorítod.

Magyal (július 8. – augusztus 4.)

Született vezető vagy, a lehető legjobb fajtából. Ha kihívásokkal szembesülsz, hozzáértéssel és tapintattal rendezed az ügyeket, ha pedig kudarc ér, egyszerűen megduplázod az erőfeszítéseidet, és így próbálod magad a tervekhez tartani. Szó sem lehet arról, hogy letérj a kitaposott ösvényről, az nem a te világod. Ami arroganciának tűnik, az valójában a magabiztosságodat rejti. Az egyetlen, ahol a kitartásod nem feltétlenül mutatkozik meg, az a sport, hajlamos lehetsz passzív szemlélődő lenni, ha az aktív életmódról van szó.

Mogyoró (augusztus 5. – szeptember 1.)

Intelligens gondolkodás, szervezettség és hatékonyság. Ez a hármas fogat a te szuper erőd, általuk ugyanis elképesztő pontossággal tudsz felidézni tényeket, adatokat. Emiatt előfordulhat, hogy tudálékosnak tartanak, de ezeket a megjegyzéseket le kell ráznod magadról, mert intelligenciád egyszerűen lenyűgöző. A mindennapokban is szereted a szabályokat, a kisded játékokba soha nem mész bele, talán pont emiatt annyira harmonikus az életed – tudod, hogy mi számodra a legjobb.

Szőlő (szeptember 2. – szeptember 29.)

Az őszi napéjegyenlőség idején születettként a személyiségedre a kiszámíthatatlanság a jellemző. Tele lehetsz ellentmondásokkal és bizonytalansággal azért, mert az érem mindkét oldalát egyformán látod. Persze vannak olyan területek az életedben, ahol bizonyosság jellemez: a gasztronómia, a zene és a művészetek terén sosem érzel kétségeket. Kifinomult ízlésed van, a luxus része a mindennapjaidnak. Ezt egyébként szereted mások orra alá dörgölni, az elismerés motiválóan hat rád.

Borostyán (szeptember 30. – október 27.)

Megvan az a képességed, hogy fenntartások nélkül tudsz esélyt adni bárkinek, aki kéri tőled. Könyörületed és a mások iránti lojalitásod messze földön legendás, te vagy az, akire mindig lehet számítani. Mindez a hitedből fakad, amelyet egyfajta szabályzatként használsz az életedben. Számodra biztonságot ad, hogy bizonyos erkölcsi normáknak megfelelj, és az egyetlen, amiért nem tűnsz kihasználhatónak, az karizmatikus kisugárzásod, amiből az emberek ösztönösen érzik, hogy megbízható, ugyanakkor hajthatatlan lélek vagy.

Nád (október 28. – november 24.)

A titokzatosság a te ismertetőjegyed, csak keveseknek mutatod meg azt, mi húzódik a felszín alatt. Akit azonban mégis közel engedsz magadhoz, arra mindent rábízol: pletykákat, legendákat, sőt még a legféltettebb titkaidat is. A rejtélyességed miatt ridegnek tűnhetsz, de ez csak a látszat, szeretsz az emberek felé nyitni. Erős igazságérzettel rendelkezel, a cselszövés távol áll tőled annak ellenére, hogy manipulatív jelzővel is szoktak illetni.

Bodza (november 25. – december 23.)

Szabadságszereteted és kalandvágyad együtt nem mindennapi párosítás, olyan vagy, mint egy, az autópálya belső sávjában száguldó autó. Mindez azonban félrevezető lehet, mert valójában inkább introvertált személyiség vagy, szeretsz visszavonulni a saját világodba. Ha valamelyik barátodnak, családtagodnak támogatásra van szüksége, te máris rohansz, bár az is igaz, hogy ilyenkor brutálisan őszinte tudsz lenni, ami mások szemében szemrehányásnak tűnhet.

Szöveg: D.A.

Forrás: whats-your-sign.com

Fotó: Thinkstock