Hogyan hat rád a telihold? Derítsd ki a csillagjegyed alapján!

A Hold asztrológiában betöltött szerepe kiemelkedően fontos, ugyanis nagymértékben befolyásolja érzelmi reakcióinkat – pláne akkor, ha telihold közeleg!

hold

Kos

Független és magabiztos vagy, szereted a kihívásokat, sőt, kifejezetten keresed azokat a lehetőségeket, ahol bizonyíthatsz. Nincs baj az egészséges versenyszellemmel, azonban a telihold környékén nem árt vigyáznod, mert ez a fajta elkötelezettség könnyen provokációba és tolakodásba csaphat át. Elbízhatod magad, nem törődve azzal, milyen hatást váltasz ezzel ki a környezetedből, és akaratlanul is megbánthatsz másokat.

Bika

Akkor érzed magad biztonságban, ha anyagi jólétben élsz, ami abszolút érthető, csakhogy a Hold hatására teljesen elveszítheted a kapcsolatot a realitással. Birtoklási vágyad sokkal erősebbé válhat – ez nem csupán a pénzügyekre igaz –, és olyan költekezésbe kezdhetsz, ami nem feltétlenül tesz jót a pénztárcádnak. Értjük, hogy a lehető legjobbat akarod, amit csak az élet kínálni tud, de néha nem árt tudatosan megfontoltnak lenni.

Ikrek

Éber, sokoldalú és figyelmes vagy, utóbbit olyan szinten űzöd, mint valami profi nyomozó. Csakhogy hajlamos vagy könnyen ítélni – akár első pillantás alapján is –, ami a növekvő Hold miatt még inkább megeshet. Engedd, hogy a barátságos személyiséged legyőzze ezt a tulajdonságodat, másképp könnyen a sztereotipizálás csapdájába eshetsz, amiből egyáltalán nem könnyű kilépni, és ez befolyásolhatja a kapcsolataidat.

Rák

Az érzelmek embere vagy, döntéseidet is az alapján hozod meg, hogy a belső megérzéseid mit súgnak. Egy átlagos hétköznapon ez talán nem jelent problémát, de a telihold előhozhatja éned búskomor, levert oldalát, ami miatt nem biztos, hogy képes leszel racionális ítéletet hozni. Ha teheted, a fontos döntéseket halaszd el ezekben a napokban, ha viszont nem megoldható a dolog, koncentrálj erősen arra, hogy mivel nyernél legtöbbet a dologból – ne hagyd, hogy az érzelmeid befolyásolják az elhatározásaidat.

Oroszlán

Talán a legoptimistább csillagjegy vagy mind közül, aki nem bánja, ha a reflektorfény rá irányul, viszont a Hold hatására úgy elbízhatod magad, hogy azzal túlléphetsz egy szigorúan meghúzott határvonalon. Nincs semmi gond azzal, hogy úgy érzed, bármit megtehetsz a világon, amit csak akarsz, sőt, kifejezetten jó, hogy ennyire bízol a saját képességeidben. Viszont ha ehhez másokon keresztül vezet az utad, és nem törődsz a következményekkel, nos, azzal könnyen ellenszenvessé válhatsz mások szemében.

Szűz

Kritikusan és másoktól eltávolodva szemléled a világot, de ennek köszönheted, hogy mindig tudod, merre vezet az utad. Azonban nem árt vigyázni az érzéketlenséggel, mert a telihold felerősítheti ezt az oldaladat, és talán megbánthatod a hozzád legközelebb állókat. Ez a fajta eltávolodás amúgy is magányhoz és önbizalomhiányhoz vezet, ami a kapcsolataid rovására mehet, tehát igyekezz picit közvetlenebbnek lenni, különösen akkor, ha beköszönt az este!

Mérleg

Ambiciózus vagy, de emellett a tolerancia és a szelídség fogalmát is ismered, így a személyiséged tökéletes harmóniában működik. Egyetlen kivétel van csak, amikor a telihold befolyása alá kerülsz, ilyenkor annyira empatikussá és nyugodttá válsz, hogy már-már naivának is tökéletesen beillenél – nem hogy te nem teszel keresztbe másoknak, de azt is elnézed, ha valaki a te életedet nehezíti meg. Állj a sarkadra, ha nem akarod, hogy elnyomjanak!

Skorpió

Nagyon intenzíven éled meg az érzelmeid, különösen akkor, ha telihold jön fel az égre. Ilyenkor azonban nem annyira a boldogság, mint inkább a mélabú uralkodik el rajtad, és nem ritka, hogy olyan múltbéli eseményeken kezdesz rágódni, amiket egyébként már rég lezártnak tekintettél. Ez türelmetlenné és szeszélyessé tehet, amit csak egyetlen módon tudsz lerázni magadról, ha a valódi érzelmeid háttérbe szorítod, és megpróbálsz kivételesen az eszedre hallgatni a szíved helyett.

Nyilas

A fizikai és mentális szabadságot fontosnak tartod, de sajnos a Hold hatására eluralkodhat rajtad a nyugtalanság, hogy vajon tényleg része-e az életednek ez a két dolog. Ha úgy érzed szükségét, beszélj erről a barátaiddal, mert ők biztosan megmondják neked az igazat, ugyanakkor az is jó, ha ilyenkor több énidőre kerítsz sort. A magadra szánt idő testileg-lelkileg feltölthet, és ezzel a kétségeket is elkergetheted.

Bak

Állhatatos és megbízható vagy, de az érzelmek kifejezése nem a te asztalod, ami miatt mások merevnek, érzéketlennek gondolhatnak. A te esetedben a telihold ahelyett, hogy erre erősítene rá, a gyengébb oldaladat hozza előtérbe, de ez sem nagy segítség, ugyanis érzelmileg instabilnak érezheted magad tőle, amitől még jobban bezárkózol. Hidd el, ha nyitsz az emberek felé, ők is másképp fognak veled viselkedni.

Vízöntő

Az már senkinek sem okoz meglepetést, hogy folyton keresed a szokatlan dolgokat, ahogyan az sem, hogy kissé különc vagy. Ellenben, ha kiszámíthatatlanná válsz, olyan témák iránt is érdeklődni kezdhetsz, melyeket már ténylegesen nem tud a környezeted befogadni – ez történhet a telihold hatására. Annak ellenére, hogy nem szándékosan polgárpukkasztó a viselkedésed, érdemes lenne kétszer is meggondolni, mi az, aminek a tanulmányozásába belekezdesz, legalábbis ez idő tájt, nehogy elriaszd magadtól az embereket.

Halak

Rózsaszín szemüvegen keresztül nézed a világot, ami egészen addig nem gond, míg érzékeny vagy a környezetedre. Ha azonban – például a Hold hatására – elveszíted a racionalitáshoz fűződő viszonyodat, könnyen olyan szituációba kerülhetsz, ahol elégedetlenné vagy megfontolatlanná válhatsz. Mások, utóbbi gyengeségedet látva, kihasználhatnak, ezért légy résen.

Szöveg: D. A.

Fotó: Thinkstock