Így hat ránk a telihold a héten – Heti csillagenergiák (11. 27. – 12. 03.)

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus heti előrejelzése a csillagok alapján.

A teliholdas energiákban induló hetünkön a főszerepet a Merkúri energiák és az Ikrek-Nyilas tengelyének minőségei, kérdései, témái kaphatják: a Holdtölte az Ikrek jegyében teljesedik ki, mialatt a Merkúr a retrográdot megelőző árnyékszakaszban halad. Ez a kettős hatás a hét első napjaiban fókuszba emelheti a kommunikáció, a gondolkodásmód és a kapcsolódás témáit. A telihold azt üzeni: a kommunikációs káoszt megelőzhetjük, ha a szaturnuszi falak felhúzása és a marsikus egymásnak feszülés helyett aktív, érdeklődő és a lehetőségeinkhez mérten ítélkezésmentes szerepet vállalunk.

Határaink meghúzása mellett az egymásra vagy önmagunkra fordított aktív figyelem most az átlagosnál nagyobb jelentőséggel bírhat.

Megteremthetjük általa egy biztonságos, kíváncsisággal és nyitottsággal teli kapcsolódás lehetőségét, így tér nyílhat felismerni, hogy különbözőségeink ellenére is önmagunkra ismerhetünk egymásban.

A hét közepén már csendesebb, befelé fókuszálásra hívó energiákat élhetünk meg. Ez a pillanatnyi szünet a Merkúr árnyék-szakaszával együtt jó alkalmat teremthet, hogy a retrográd-időszak előtt rendezzük a még elintézetlen ügyeinket és megoldásokat találjunk a jelen lévő, feszültebb szituációkra. Péntektől ismét érzékelhetünk kisebb kihívásokat, ahogy a Hold végig halad a Plútó-Vénusz feszült erőterén. Ez a hatás mélyebb érzelmi rétegeinket, kapcsolódási dinamikáinkat és értékrendünket emelheti fókuszba.

telihold

Fotó: Getty Images

Hétfőn az Ikrek telihold minőségeivel indíthatjuk hetünket. Ez a hatás fókuszunk megtartásában hozhat kihívással teli helyzeteket a nap folyamán. Az Ikrekben járó Holddal érezhetjük, hogy nagyobb az igényünk a kommunikációra és az információk megszerzésére, míg a Nyilas Nappal szeretnénk mindent a lehető legtöbb perspektívából megszemlélni. Ezzel a kettősséggel gondolati világunk hamar túlterhelődhet. A holdtölte energiáinak megélésében sokat segíthet a vele kapcsolódó Mars-Szaturnusz erőtér. A szaturnuszi minőségek támogathatnak abban, hogy nemet mondjunk, míg a Nyilas Mars eltökéltsége segít, hogy erőnket és lendületünket abba az irányba fordítsuk, ami valóban fontos.

Kedden az Ikrek Hold energiái maradnak velünk. A Nyilas Merkúrral és a Halak Neptunusszal alkotott égi háromszöge lehetőséget teremthet a számunkra igazán fontos, mély érzelmi töltetű dolgok, gondolatok kimondására. A neptunuszi energiák kapcsán azonban érdemes lehet ezen a napon fokozott figyelmet fordítani a szavainkra, kommunikációnk egyszerűsítésére, hogy elkerüljük a nagyobb félreértéseket.

Szerdán a Rák jegyébe lépő Hold és a Halak Szaturnusz támogató kapcsolódása hatja át napunkat. A Rák Hold kardinális- cselekvő minőségei és a Szaturnusz fegyelmezettsége segíthet minket a Merkúr retrográd időszakra való felkészülésben: támogatást kaphatunk aktuális feladataink elintézésében és lelki folyamataink lekerekítésében. Érzelmi szinten ez a nap jó alkalmat adhat arra is, hogy belső stabilitásunk visszaállítsuk, ha a telihold minőségei kibillentően hatottak ránk.

Csütörtökön a Rákban járó Hold minőségei teljes tisztaságukban jelenhetnek meg: lelki világunk érzékenyebbé válhat, hívást érezhetünk a befelé fordulásra. Ugyanakkor a jegy megvalósító minőségével érzelmi erőt is kaphatunk, feltölthetjük lelki erőtartalékaink.

Ha a lehető legtöbbet szeretnénk kihozni ebből az energiából, akkor ezen a napon fordítsunk tudatos figyelmet az öngondoskodás valamilyen formájára.

Pénteken a Bak Plútó és a Mérleg Vénusz erőterében járó Holddal már feszültebb energiákat érezhetünk, és kihívásokkal teli helyzetekkel találhatjuk szembe magunkat. Központi témává emelkedhet a kapcsolódásaink minősége, a bennük betöltött szerepeink és az egyenrangúság vagy az alá-fölé rendeltség kérdései. A Rák Hold múltba tekintő minőségével lehetőségünk nyílhat rálátni milyen dinamikák formálták a múltban azt, hogy hogyan kapcsolódunk most, a jelenben. Ezek a fontos felismerések hozzásegíthetnek minket az aktuálisan jelen lévő kihívások vagy konfliktusok megoldásához.

A hétvégénket a Mérleg Vénusz és a Bak Plútó feszült erőtere, valamint az Oroszlán Hold energiái hatják át. Ez a tüzes és áttörő energiákat magában foglaló kombináció kettős minőségeket hordoz magában: a Plútó mélyre hatoló ereje által nagy megoldásokat találhatunk a Vénusz által jelképezett kapcsolati dinamikáinkra vagy az anyagi síkkal való viszonyunk kérdéseire. Az Oroszlán Holddal azonban könnyedén túlzásokba eshetünk, ha a tartás helyett a túlzott büszkeség dominál bennünk. Ez a hatás erőteljesen megmutathatja azokat a helyzeteket is az életünkben, melyek méltatlanok számunkra; az Oroszlán Hold pedig bátorságot adhat, hogy fejünket felemelve merjünk lépni, változtatni ezeken.

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus Instagram-oldala: instagram.com/lelek.emelo

Lássuk, melyik 3 csillagjegyre van a legnagyobb hatással a Hold!

Kiemelt kép: Getty Images