Mi az életútszámod? Ezt tartogatja a jövőd!

A számmisztikát évezredek óta használják a személyiség meghatározására, valamint a jövőbe tekintésre. Ez utóbbit ti is kipróbálhatjátok, csupán a születési dátumotokra lesz hozzá szükség.

számmisztika2

Ahhoz, hogy az életútszámotokat megtudjátok, szükség lesz egy kis számolásra. A születési dátumotok egyes részeit külön-külön adjátok össze, majd redukáljátok le egy számjegyre, kivéve, ha mesterszámra, azaz 11-re, vagy 22-re végződik, ezekkel nincs további teendő. Mutatjuk, hogy gyakorlatban ez hogyan néz ki, például, ha 1974.05.21-én születtetek:

Nap: 21
Hónap: 5
Év: 1974

2+1=3, 5, 1+9+7+4=21, azaz 3+5+21=29, 2+9=11.

Ez a dátum pont egy mesterszámot ad ki, így a 11 számjegyeit már ne adjátok össze, de ha mondjuk 12-re végződne a számítás, akkor még ezt is össze kellene adni, és akkor a vége 3 lenne.

Most, hogy tudjátok, mi a számotok, nézzétek meg a jelentését!

1-es: Az apa

Az 1-es az ősi erő és cselekvés szimbóluma, ezért nem meglepő, hogy folyton az élen akarsz járni. Vezető típus vagy, aki mindent megtesz azért, hogy elérje a célját, ez a jövőben sem lesz másképp. Bátor és újító szellemednek köszönhetően mindig nyitott leszel az ismeretlenre, akkor is, ha ezért olyan dolgokat is meg kell tenned, amihez egyébként nincs sok kedved. Ebben nagy segítségedre lesz megingathatatlan büszkeséged is.

2-es: Az anya

Ha a számoknak neme lenne, akkor a 2-es a nő lenne. Ez egy feminin szám, amiben ugyanúgy rejtőzik kedvesség, megértés és diplomáciai érzék, mint erő és teljesítmény és túlélési ösztön – ami az anyák sajátja, innen ered az elnevezés is. Ami téged illet, mindig két lépéssel jársz mások előtt, ennél kisebb fokozatban egyszerűen unatkozol. A jövőben sem lesz ez másképp, kíméletesen, de elképesztő energiával veted bele majd magad az előtted tornyosuló problémákba, de mindezt élvezettel, sőt, sokszor teljes odaadással teszed majd.

3-as: A tehetséges gyerek

A 3-as szám a tehetség és a kreativitás száma, melyet a természet óriási karmával is megajándékozott. Jó vagy abban, amit csinálsz, és ezt tudod is magadról, viszont folyamatos útmutatásra van szükséged ahhoz, hogy ténylegesen előrébb juss. Hiába a báj, és a sajátos humorérzék, ez nem elég ahhoz, hogy a céljaidat elérd. Ami a jövőt illeti, vagy megtanulod, hogyan kell önmagadért erőfeszítéseket tenni, vagy be kell érned kevesebbel – te döntesz.

4-es: A szervező

A 4-es pont a 3-as ellentéte, már ami az útmutatást illeti, ugyanis ez a szám a stabilitás jelképe. A rendezettség, szervezettség, és a logika az életed fontos részei, ahol nincs helye rugalmasságnak. Ez egyrészt jó, mert pontosan tisztában vagy azzal, hová tartasz, ugyanakkor annyira egyenes élt ad az életednek, hogy kétségbeesel, ha valami nem a terveid szerint alakul. A boldogságot azonban csak úgy találhatod meg, ha hagyod, hogy néha csak úgy spontán megtörténjenek a dolgok – ezt tartsd szem előtt a jövőben.

5-ös: A szabad szellem

Függetlenség és kiszámíthatatlanság jellemzi az 5-öst, vagyis, ha ez a te életútszámod, akkor valószínűleg olyan vagy, mint egy forgószél: vad, nyughatatlan és gyors. Az egész életet egy nagy kalandnak fogod fel, de ez nem jelenti azt, hogy meggondolatlan lennél, a felelőtlenséget messze elkerülöd. A kompromisszumok nélküli szabadság nagyon fontos a számodra, egész életedben – így a jövőben is – azon leszel, hogy olyan életet teremts magadnak, amiben ez a szuverenitás adott.

6-ös: A gondoskodó

Az erkölcsi igazság és az összetartás megtestesítője a 6-os, mindennél erősebben munkál ebben a számban a gondoskodásra való hajlam. Nem csoda, hogy kifejezetten élvezed, ha a családod vagy a barátaid hozzád sietnek tanácsért, segítségért. Te vagy a társaság szíve-lelke, és valószínűleg a jövőben sem szeretnél ettől a szereptől szabadulni, ugyanis te vagy a habarcs a téglák között, nyitott természetednek köszönhetően.

7-es: A filozófus

Kíváncsiság hajtja a 7-es számot és viselőjét, azaz téged is. Nem csupán érdeklődő vagy, hanem egyenesen fürkésző, nem szereted, ha bármilyen titokba ütközöl. A kihívások sem állnak tőled távol, mert általuk még többet tudhatsz meg a világról, az emberekről. A tanulás, elemzés határozza meg az életedet, ami valószínűleg a jövőben sem lesz másképp, hiszen ösztönösen szeretnél mindent felfedezni.

8-as: A profi

A 8-as a karrier, az anyagiak, és csúnyán szólva a területfoglalás száma a numerológiában. Fontos számodra a pénz, mert ezen keresztül reméled a boldog és kényelmes élet megteremtését, azt sem bánod, ha ehhez erőn felül kell sokszor teljesítened. Számodra nagyon sokat jelent, hogy a lehetőségeidhez mérten a legjobban teljesíts, de szerencsére nem sajátítod ki a tudásodat, szívesen osztod meg a bölcsességedet másokkal, ami nagyban meghatározza majd a jövődet is.

9-es: Az emberbarát

A 9-es szám a végtelent szimbolizálja: a világ nagyságát, a szeretet áradását, a globális tudatot, nem véletlen, hogy ezekre az emberekre – többek között rád is – emberbarátként szoktak emlékezni. Toleráns vagy és előítélet mentes, számodra minden ember egyforma, ezért ugyanolyan kedvességgel fordulsz mindenki felé. Egyetlen kivétel van csak, ha igazságtalanságot tapasztalsz, akkor szinte anyatigrissé válsz, úgy védelmezed a rászorulókat. Ez a segítő szándék annyira a véredben van, hogy az egész életedet meghatározza, legyen szó múltról, jelenről vagy jövőről.

11-es: A látnok

Az intuitív személyiség száma a 11-es, így ha ez vezényli az életedet, biztos lehetsz benne, hogy mindig észreveszed, mi folyik a színfalak mögött. Olyan jól működik a hatodik érzéked, hogy szinte nincs szükség arra, hogy kézzelfogható bizonyítékok birtokában legyél, a megérzéseid is kellő támpontot adnak minden szituációban. Ennek köszönheted, hogy a lehetőségeket sosem szalasztod el, és azt is, hogy a jövődet nem lehet megjósolni, hiszen olyan változókkal éled a mindennapokat, amelyek rengeteg kilátással kecsegtetnek.

22-es: Az építőmester

A számmisztika szerint a 22-es számára a siker és teljesítmény mindennél fontosabb, lépésről-lépésre haladva képes a legnehezebb feladatot is megoldani. Mint látod, a logisztika és a gyakorlatias hozzáállás az erősséged, ezek segítenek át a mindennapokon most és a jövőben is. Ám álmodozó természeted sem hagyod kárba veszni, ha arra van szükség, képes vagy a realitástól teljesen elszakadni, aminek köszönhetően egy igazán boldog világot alakíthatsz ki magad, és a családod számára.

Szöveg: D. A.

Fotó: Thinkstock