Schäffer Erzsébet emlékezetes írásai a Nők Lapja archívumából.

Hallgatom a fiatalasszonyt, és igazat adok annak az alkalmi felmérésnek, amit két óvónő készített jó néhány év tapasztalata alapján. Statisztikájuk szerint a szülők több mint ötven százaléka boldogtalan az óvodai nyári szünettől. S nemcsak azért, mert sokuknak gondot okoz a szünet három hetére elhelyezni a gyerekét. Hanem azért is, mert a szabadság ötödik napján — ha nincs vállalati üdülés, vagy egyéb szervezett program — nem tudnak mit kezdeni a gyerekekkel. És így vannak a kisiskolásokkal is. A nagyobbakat meg ahogy lehet, szabadjára eresztik, úgy hiszik, velük már nincs gond, ők elvannak egyedül.

Hallgatom a fiatalasszonyt, aki nem gondatlan, nem gonosz, még törekedne is valami együttlétre, mégsem tud mit kezdeni harmadikos kisfiával és ötéves kislányával a közös szabadság ideje alatt.

— Tudja, az idén nem nyaralunk sehol. Most kell befőznöm, nagytakarítást csinálok, a gyerekek csak láb alatt vannak… Ha lesz időm, elmegyünk majd strandra, de ott meg akkora a tömeg, mindig egy frászban vagyok, hogy elvesznek. Pedig az apjuk is itthon lesz egy hétig, valamit ki kellene találni, hogy ők se nyúzzák egymást, meg valahogy azért pihenjünk is…

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
A történet tovább folytatódik.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .