Schäffer Erzsébet emlékezetes írásai a Nők Lapja archívumából, ezúttal egy különleges helyszínről, különleges emberekkel.

Schäffer Erzsébet: Van révész… – Egy este (és egy délelőtt) Göncz Árpádéknál, Nők Lapja, 1990/25.

1990. május 28-án, egy hétfői na­pon, amikor első ízben őrizték hivatalosan az otthonukat, Göncz Árpádné, a Magyar Köztársaság ideiglenes elnökének felesége ebédre invitálta a körgangos bérház lakásukhoz legközeleb­bi folyosófordulójában posztoló parolis kormányőrt. (Karalábéleves volt, fasírozott krumplipürével és saláta.) Délután kávét főzött a vál­tásnak, aki hely- és személyismeret hiányában (ne feledjük, az első nap­ról van szó) csak a családi bizonyítási eljárás után engedte be szülei lakásába az elnök lányát. Majd a szabályzat betűit hűséggel megtart­va, igazoltatta a később érkező uno­kákat is. Az elnök másodszülött fia, akit az ajtóban szintén feltartóztat­tak, így kommentálta a történte­ket: ,,Ilyenformán az embernek megszűnt apja lenni, ezzel egy időben viszont lett egy államelnöke…”

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Milyen volt egykor az élet Göncz Árpádéknál?
Próbáld ki most kedvezményesen!