Schäffer Erzsébet emlékezetes írásai a Nők Lapja archívumából, ezúttal egy különleges helyszínről, különleges emberekkel.

Schäffer Erzsébet: Van révész… – Egy este (és egy délelőtt) Göncz Árpádéknál, Nők Lapja, 1990/25.

1990. május 28-án, egy hétfői na­pon, amikor első ízben őrizték hivatalosan az otthonukat, Göncz Árpádné, a Magyar Köztársaság ideiglenes elnökének felesége ebédre invitálta a körgangos bérház lakásukhoz legközeleb­bi folyosófordulójában posztoló parolis kormányőrt. (Karalábéleves volt, fasírozott krumplipürével és saláta.) Délután kávét főzött a vál­tásnak, aki hely- és személyismeret hiányában (ne feledjük, az első nap­ról van szó) csak a családi bizonyítási eljárás után engedte be szülei lakásába az elnök lányát. Majd a szabályzat betűit hűséggel megtart­va, igazoltatta a később érkező uno­kákat is. Az elnök másodszülött fia, akit az ajtóban szintén feltartóztat­tak, így kommentálta a történte­ket: ,,Ilyenformán az embernek megszűnt apja lenni, ezzel egy időben viszont lett egy államelnöke…”

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Milyen volt egykor az élet Göncz Árpádéknál?
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .