Mondj búcsút a feszültségnek! Stresszkezelés a Nők Lapja Psziché új számában

A stressz rohanó világunkban az egyik leggyakoribb útitársunk. A Nők Lapja Psziché legfrissebb számában búcsút mondunk a feszültségnek, vagy legalábbis olyan módszereket mutatunk, amikkel megtanulhatunk úgy együtt élni vele, hogy ne akadályozzon minket.

A stressz nem ellenség, bármennyire is tűnik annak sok esetben. Ha ugyanis át tudjuk gondolni a feszültségeket okozó helyzeteket, és választ találunk azokra a félelmeinkre, amelyek stresszessé tesznek, akkor a szorongás elviselhetővé és kezelhetővé válik. A kulcs tehát abban van, hogy megtanuljunk együtt élni vele – a Nők Lapja Psziché legfrissebb számában olyan módszereket mutatunk be, amik ebben segítenek.

De olyan példákkal is előállunk, amik azt bizonyítják, hogyan lehet a feszült helyzeteket a saját javunkra fordítani, negatívból pozitív dolgot alkotni. Testmozgással például jól lehet kezelni a stresszt, sőt, a megfelelően megválasztott edzésformával még komoly betegségekből is fel lehet épülni. Ha kíváncsiak vagytok rá hogyan, akkor olvassátok el Mozogva gyógyulni című cikkünket!

Testem, lelkem című rovatunkban ezúttal is izgalmas témával készültünk: lerántjuk a leplet a pszichológiai tesztek hatékonyságáról, amiken gyakran munkahelyi kinevezések, bírósági perek kimenetele, de kényszergyógykezelések is múlnak. Vajon mennyire helytállóak, mennyire lehet belőlük messzemenő következtetéseket levonni? Szigeti Ildikó tanácsadó szakpszichológus írásából közelebb kerülhettek a megoldáshoz.

Ezen kívül a panaszkodás lélektanának is utánajárunk, és még rengeteg izgalmas olvasnivaló vár benneteket: Szily Nóra ezúttal Mérő Lászlóval készített interjút, amiben többek közt az önámításról és az öncsalásról is szó esik. Én vagyok a legjobb! című írásunkból az derül ki, mi van, ha egy nárcisztikus emberrel élünk együtt, Hevesi Krisztina szexuálpszichológus életbölcsességeiből pedig további fontos gondolatokat olvashattok a párkapcsolatokról. De egyik személyes kedvencünk, Michelle Obama is megjelenik a lap hasábjain, akinek élete és munkássága milliókat inspirál.

Ne feledjétek, a Nők Lapja Pszichében is megtaláljátok egér piktogramjainkat, melyek itt, a nőklapja.hu-n megjelent, nyomtatott cikkekhez kapcsolódó anyagokat jelölik. Keressétek a magazinban az alábbi rajzokat, a cikkeket pedig weboldalunkon:

Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, akkor hazafelé ejtsétek útba az újságárust, vagy kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol a nyomtatott verziók mellett digitális kiadványainkra is előfizethettek.

Fotó: Getty Images, Thinkstock