Ezekkel a lépésekkel tehetjük világosabbá és tágasabb érzetűvé a lakásunkat

A lakberendezés bizony nem könnyű dolog, de szerencsénk van, hiszen a mai világban ezernyi tippet és ötletet találhatunk az interneten, amelyeket fel is használhatunk otthonunk szebbé és komfortosabbá tételében. Sok lakásban probléma például a természetes fény hiánya, ezért pontokba szedtük mivel segíthetünk a problémán.

Lámpák a mennyezeten

Használjunk, nagyméretű mennyezi lámpákat! A megfelelő világítás az alapja mindennek, és még a hangulatunkat is befolyásolhatják a különleges, hagyományos, vintage vagy modern stílusú lámpatestek.

Állólámpák és derítés

Válasszunk fehér rizspapírból készült állólámpákat, ezzel derítő hatást érhetünk el. Az állólámpák egyébként is másfajta fényforrást adnak, és egyedi módon világítják be a körülöttük levő területet.

Fényes izzók

Az izzólámpa színe ne legyen túl sárgás fényű! Ez tompa és álmosító érzést kelt, használjunk inkább fehéresebb fényű izzókat.

Fény a munkához

Ne feledkezzünk meg a „munkaasztalok”, mint konyhapult, íróasztal, fürdőszobai fésülködő asztal megfelelő és természetes fényt kölcsönző megvilágításáról sem – ha a lakás adottsága engedi!

Tükröm, tükröm

Érdemes fényvisszaverő felületekkel játszani, például tükrökkel a falon optikailag nagyíthatjuk a teret. Különböző méretben is fel lehet tenni őket a lakás falaihoz, ez segíti a fény terjedését és tágasabb érzetűvé teszi az otthonunkat. Ezen kívül fémes hatású vagy anyagú, üveg, de akár betonból készült dísztárgyakkal is játszhatunk.

Visszafogott dekoráció

A falfelületekre inkább világosabb színű és teret tágító képeket, díszeket tegyünk ezzel jobb hatást érhetünk el, mintha telezsúfolnánk polc- és szekrényrendszerekkel a szabad területeket.

Világos falak

A lakóterek falait érdemes világosabb színűre festeni. Nagyon divatosak és hangulatosak az élénkebb, netán sötét árnyalatok is, de a hófehér és világosabb pasztelltársai egyértelműen növelik a térérzetünket.

Könnyed függönyök

Válasszunk természetes hatású és könnyed anyagú függönyöket! Ezek lágyítják a teret, harmonizálnak az ablakfelületekkel és nagyon kellemes hatást érhetünk el velük.

Letisztult stílus

Ne halmozzuk tele a lakást mindenféle apró holmival, lomtalanítsuk a régi kacatokat és adjunk minimalista és letisztult stílust az otthonunknak. Nem kell, hogy múzeum érzését keltsük, de a megfelelő arányok megtalálásával meglepő változásokat érhetünk el az összhatást illetően.

Padlóburkolás okosan

A padlóra is gondoljunk, hiszen ez a fal után a legnagyobb felületünk a lakásban. Érdemes itt is világosabb színekben (csempe, parkettaburkolat, padlószőnyeg) gondolkozni.

A Nők Lapja Enteriőr 2018/1. számában még több lakberendezési tippet találtok!

Szöveg: L. J.

Képek: Pinterest

(apartmenttherapy.com, elledecor.com)