A legtöbben nem folytatunk gyűjtögető életmódot, sőt egyenesen pazarlunk, pedig sokszor a hétköznapi tárgyak újabb és újabb funkciókat is betölthetnek az otthonunkban. Kár lenne őket eldobni!

Ruhacsipesz időbeosztáshoz

Ha mindig gondban vagytok a családi programok szervezésével, akkor a legjobb, ha készítetek otthonra egy üzenőtáblát vagy egy házi naptárat, ahová feljegyezhetitek a teendőket. Szerintünk jópofa megoldás, ha kifeszítetek egy darab drótot vagy akár madzagot valahová a lakás központi részén, majd felcsíptetitek a megfelelő naphoz az elintézendő feladatot.

Modern váza a régi izzóból

Egy nem egy bonyolult, de annál látványosabb megoldás a vágott virágok tárolására. Óvatosan szedjétek le a nagyobb izzóról a fémkupakját, tegyétek bele a virágokat, vízzel töltsétek fel, majd csavarjátok vissza a kupakot. Persze azt is megtehetitek, hogy egyszerűen csak beleállítjátok az illatos kedvenceket a vízzel töltött égőbe, mint egy klasszikus váza esetében – ez is nagyon jól mutat.

Csomagolj, akár a profik!

Egy kendő szép kiegészítője lehet az öltözékünknek, de legalább ennyire jól néz ki akkor is, ha ajándékcsomagolásra használjuk. Ráadásul ez egy környezetkímélő verzió az egyszer használatos csomagolópapírral szemben. ;)

Természetes illatosítás

Egy régi arckrémes tartályt töltsetek meg illóolajokkal, majd állítsatok bele hurkapálcákat. Minél többet tudtok beletenni, annál kevésbé fognak eldőlni. A fa pálcikák magukba szívják az olajat és kellemes illattal töltik meg a szobát, ráadásul dekorációnak sem utolsók

Kendőrendszerező

Nem tudjuk, ti hogy vagytok vele, de minket lassan beterítenek a kendők, ugyanis nem tudunk ellenállni egy-egy szép darab csábításának. Szerencsére csipesszel ez a probléma is kiküszöbölhető, csupán annyit kell tennetek, hogy egy darab lécre felragasztotok jó sok ruhacsipeszt, majd száradás után felcsíptetitek a finom textíliákat. Mi már alig várjuk, hogy kipróbálhassuk ezt a megoldást!

Díszes jelölő könyvekbe és határidőnaplókba

A gemkapocs hasznos kis eszköz, de mindig az volt a benyomásunk, hogy olyan unalmas. Vagy mégsem? Némi szalaggal pillanatok alatt látványos könyvjelzőt és naptárjelölőt lehet belőle készíteni, amelyekkel a munka is gyorsabban megy. Ha nem hiszitek, próbáljátok ki őket!

Vállfából ékszertartó

Egy kis kreativitással a vállfát könnyen ékszertartóvá lehet alakítani, csupán néhány fém kampóra van szükség hozzá. Így soha többé nem fognak összegubancolódni a nyakláncok.

Szöveg: D.A.

Fotó: Pinterest