Nyári programok, amik összekovácsolják a családot és szinte semmibe sem kerülnek

A nyár a mókáról, az önfeledt szórakozásról szól, és szerencsére nem kell vagyonokat költeni arra, hogy a család jól érezze magát. A következő programok szinte teljesen ingyen vannak, és nemcsak a gyerekek számára okoznak majd örömet, hanem a felnőtteknek is.

Sátrazás a kertben

Az egyik legszórakoztatóbb dolog együtt sátrazni a családdal! Ehhez viszont nem kell messzire utazni, akár egy közeli tisztást, akár a saját kertünket is birtokba vehetjük. Történeteket mesélhetünk egymásnak, énekelhetünk – az élmény szinte ugyanaz lesz, mintha messzire utaztunk volna, viszont semmibe sem kerül.

Strandolás természetes vizeinknél

Magyarország bővelkedik a szebbnél szebb természetes strandokban, ahol talán még nagyobb élmény csobbanni egyet, mint az erre a célra kialakított fürdőkben. Keressük fel a lakóhelyünkhöz legközelebb lévőt és nem fogunk csalódni. Ha ez nem opció, a felfújható medence is megteszi a kertben vagy egy arra alkalmas parkban.

Olvasóklub

A meséket és a történeteket mindenki szereti. Hozzunk létre egy családi olvasóklubot, aminek keretein belül mindenki a saját kedvenc történetével ismerteti meg a többieket hétről hétre. Ez a kötelező olvasmányok idején elég hasznos lehet a gyerekek számára!

Szalonnasütés

A szalonnasütés hatalmas közösségi élmény kicsiknek és nagyoknak egyaránt, így ezen a nyáron sem szabad kihagyni. Természetesen csak arra kijelölt tűzrakó helyen, és szigorúan abban az időszakban, amikor nincs gyújtási tilalom.

Bowlingozás otthon

Miért kéne drága bowling terembe menni, ha otthon is egészen egyszerűen kialakíthatunk a kertben egy saját játéktermet? Nincs másra szükség, mint üres üdítős üvegekre és egy teniszlabdára. Még át is festhetjük őket, hogy még izgalmasabb legyen a készletünk.

Játsszunk színházasdit!

Készítsünk színházi előadást! Találjuk ki a szerepeket, a történetet, sőt, ha szeretnénk, még a díszleteket is, és játsszunk. Ha nem akarjuk keretek közé szorítani magunkat, improvizálhatunk is. Hihetetlenül szórakoztató lesz!

Biciklizés a környéken

A kerékpározás nemcsak remek testmozgás, hanem szuper élmény is. Két keréken bebarangolni a környékünk kevésbé ismert részeit az egész család számára felejthetetlen kikapcsolódás lesz. Mi egyszerűen nem tudunk betelni a szabadság érzésével, amit közben tapasztalunk.

Piknikezés

Nincs jobb annál, mint egy hatalmas fa árnyékában letelepedni a fűbe és finom elemózsiát majszolgatva élvezni a jó időt. Vigyünk magunkkal frizbit és a jókedv garantált lesz!

Szabadtéri mozizás

Akár mi is kifeszíthetünk lepedőből egy vásznat a kertünkbe, és projektor segítségével mozizhatunk egyet, de a budapestiek „szervezett” keretek között is megtapasztalhatják a szabadtéri filmnézés örömeit. 

Fotó: Getty Images