Csobbanjatok velünk! 5 strand a természetes vizek kedvelőinek

Ha a zsúfolt, épített strandok helyett a természet lágy ölén csobbannátok egy hatalmasat, ne habozzatok – összegyűjtöttünk nektek néhány hazai helyet, ahol természetes vízben pancsolhattok.

Velencei-tó, Szabadstrand

36_Velence Korz szabadon hasznlhat A (3)

Budapesttől csupán egy karnyújtásnyira – negyvenpercnyi vonatútra – helyezkedik el az ország harmadik legnagyobb, és Európa egyik legmelegebb vizű tava, mely felújított stranddal várja a fürdőzőket. Akik nem mennének el egészen a Balatonig, azoknak tökéletes választás a Velencei-tó ingyenes szabadstrandja, ahol homokos part, korzó és modern játszótér vár.

Dunafalva, Szabadstrand

dunafalva

Festői környezetben, a dunaszekcsői várheggyel szemben, a Duna-Dráva Nemzeti Park területén található az ország egyik legszebb dunai szabadstrandja büfével, sportpályával és kemping résszel. Ha megunnátok a fürdőzést, kellemes sétát tehettek a környező erdős részen. A parton pedig az egykori római kikötőerőd, a Contra Florentiam romjai találhatók.

Orfű, Kistó Strand

orfűi

A népszerű Fishing on Orfű helyszínére nem csak a fesztivál idején érdemes ellátogatni, ugyanis Orfű bővelkedik a természeti csodákban. Remek kirándulóhely, a két hektáron elhelyezkedő homokos strandjával pedig valódi mekka a kikapcsolódásra vágyó párok és családok számára. Ha baráti társasággal mennétek, akkor sem fogtok unatkozni, hiszen kiépített sétányok, sportpályák és büfék várják a kikapcsolódni vágyókat. Ha Orfűn jártok, keressétek fel a Kistó Strandot, mely rendezett, tiszta környezetben fogadja a látogatókat.

Fadd-Dombori, I-es és II-es számú szabadstrand

fadd

Friss levegő és madárcsicsergés várja azokat, akik a Szekszárdtól 20 kilométerre található Fadd-Dombori üdülőtelepre érkeznek. Strandjai tiszták és gondozottak, így bármelyiket választjátok, nem fogtok csalódni. Az I-es vagy a II-es számú szabadstrand tökéletes kikapcsolódást nyújt kicsiknek és nagyoknak.

Vadása-tó, Strand

vadasa

Kétség kívül a nyugalom birodalmába érkezik, aki az Őrség és Hegyhátszentjakab nevezetességéhez, a vadregényes környezetben elterülő Vadása-tóhoz látogat. A tó – mely a fürdőzők mellett a horgászok körében is nagy népszerűségnek örvend – vizét 12 forrás táplálja, tökéletes választás azoknak, akik teljes nyugalomban strandolnának egyet.

Szerző: F.R.

Fotó: vadasa.hu, panoramio.com, dunafalva.hu, itthon.hu, velencei-to.hu