A harmonikus és egyszerű színvilág, a természetesség és a régmúlt újragondolása is visszaköszön a 2017-es őszi lakásdivatban. Nézzétek meg a saját szemetekkel is!

Zöldövezet

A virágok nemcsak a levegő minőségéért felelnek, de dekorációként is funkcionálnak.

Terrakotta árnyaltság

A klasszikus cserépedényt idéző terrakotta padlóburkolat melegséget és karaktert ad az otthonunknak.

Sötét falak és világos kiegészítők

A sötétre festett falakat, illetve a hasonló árnyalatú bútorokat nagyon szépen lehet ellensúlyozni a világos krémszín és a bőr egyvelegével.

Sárgaréz és pompa

A lakberendezési paletta régi új kedvence a sárgaréz. Egy-két fénylő kiegészítő, például egy polc vagy esetleg egy csillogó lámpa a natúr szobák egyhangúságát élettel tölti meg.

A mennyezet, mint önálló felület

A mennyezetre nem szoktunk különösebb figyelmet fordítani, pedig a legújabb trendek már kiemelten kezelik ezt a falfelületet is. Természetes fagerendák, egyedi csillárok, hajópadlóval borított plafon – ezek mind egyéniséget adnak a térnek.

A dísz akasztva jó

A polcon, komódon elhelyezett dekorációk helyett most a falra függesztett díszek hódítanak. Szerintünk ezek izgalmassá teszik az üres felületeket is.

Makramé minden mennyiségben

Mindegy, hogy ágytakaróról, díszparavánról, netán falvédőről van szó, a makramé kiegészítők a szezon slágerei. Ha őriztek valamit a nagymama idejéből, azt ideje elővenni! ;)

Matt fekete kontraszt

A fekete és fehér kontrasztja örök klasszikus, de ezúttal a fényes ében helyett a matt változat az egyeduralkodó.

Púderes finomság

A nőiesen lágy púderszín visszafogottsága melegséggel tölti meg a szobákat.

Izgalmas ágyazás

Az ágyazásnak nem sok figyelmet szoktunk szentelni, pedig egy hívogató „nyoszolya” az alvás minőségét is javítja. A különböző textúrák, színek és formák együttese az őszi szezonban különösen csábító egyveleget alkot.

Stílusos fényár

A mécsesek és gyertyák formatervezett tartókban meghittséget csempésznek a négy fal közé.

Rusztikus arculat

A természetes textúra gyakorlatilag mindenhonnan visszaköszön, viszont tilos csak ezzel megtölteni a teret, mert összességében durva hatást kelt. Finomítsunk rajta bársonnyal, kötött textíliákkal, gyapjúval, sőt akár fémmel vagy kerámiával is.

Bársonyba burkolva

A ’70-es évek egykori sztárja, a bársony a megfelelő kiegészítőkkel körítve puha és bensőséges benyomást kölcsönöz a helyiségeknek. A selymes szövet a szezonban újra kedvelt színfoltja lehet a lakásnak.

Még több lakberendezéssel kapcsolatos témáról olvashattok a Nők Lapja Enteriőr magazinokban. A legújabb, őszi lapszámunkat október 6-tól keressétek az újságosoknál!

Szöveg: D.A.

Fotó: Pinterest

(countryliving.com, elledecor.com)