Kreatív növénytárolás újrahasznosított tárgyakból

A klasszikus virágcserepeket és kaspókat rengeteg módon fel lehet dobni, de ha szerettek kreatívan hozzáállni a lakberendezéshez és a kert kialakításához, akkor ezek az ötletek tetszeni fognak.

A teafű doboza

Ha elfogyott a kedvenc teátok, töltsétek meg a dobozt virágfölddel és ültessetek bele pozsgásokat.

Leselejtezett tésztaszűrő

A már nem használt konyhai szűrőkből remek tároló válhat, ha előtte műanyag zsákkal bélelitek ki őket. Így a virágföld nem tud kihullani és a víz sem folyik el a lyukakon.

Székfoglaló

Egy régi szék ülőrészét is kreatívan átalakíthatjátok sajátos virágtartóvá, ehhez mindössze csak egy akkora ültetőedényre van szükség.

A nagymama varrógépe

Sokunk pincéjében vagy garázsában áll egy régi Singer varrógép, aminek a váza egy jópofa fa ládával könnyen átformálható virágtartóvá.

Bohém állvány

Bármilyen fiókos kis szekreterből virágállványt lehet alkotni, csak némi festékre van hozzá szükség.

Kosarazzunk

Egy régóta nem használt kosárnak újra hasznát vehetitek, ha szalagot fűztök és köttök rá, felakasztjátok és utána kaktuszokat állítotok bele.

Kerékbe kerítve

Ha lefestitek a régi abroncsokat, szuper kerti virágágyásokat alakíthattok ki bennük.

Mire képes néhány fém konzervdoboz? Némi csipkével, szalaggal, vagy a rusztikus hatás kedvéért madzaggal díszítve remek otthont adhat kedvenc növényeinknek.

Romantikus bicikli

Ha van egy régi, használaton kívüli kerékpárotok, döntsétek neki a kertben egy fának és futtassátok fel virággal. De persze az is jól mutat, ha a kosarába tesztek néhány szép, egynyári kedvencet.

Összeállította: D.A.

Fotó: Pinterest