Mondhatod azt a gyerekednek, hogy ő rontotta el az életed? Ilyen és hasonló kérdések merülnek fel a Kis tüzek mindenütt című sorozatban, amelyről akkor is érdemes beszélni, ha még nem láttad.

„Olyan sok titok van” – mondja az egyik szereplő a Hulu legújabb sorozatában, a Celeste Ng regényéből készült Little Fires Everywhere-ben (Kis tüzek mindenütt). A rengeteg, életeket megkeserítő titkokon kívül kétszínűség, árulás, rosszindulat, nyomozás és legfőképpen zavarba ejtő és zavarba ejtően félresiklott anyai ösztönök és szándékok a főszereplői ennek a néha vicces, legtöbbször azonban megható, felkavaró sorozatnak, amelyben az anyaságról alkotott fogalmaink kerülnek a boncasztalra. És persze az általában igen komplikált anya-lánya kapcsolatok.

Arcpirító kérdések

A sorozat 1997-ben játszódik, helyszíne Shaker Heights, Cleveland gazdag kertvárosi része, amely az Egyesült Államok egyik első tervezett települése. Ahol büntetés jár, ha az előkertben a fű magassága meghaladja az 5 centimétert. (Egyébként ez tényleg így van, fent van az interneten a Shaker Heights-i szabálykódex!) Ahol tiptop házak sorakoznak, ahol mindenki ismeri egymást, ahol az újságkihordó boldogan hajítja a napilapot az integető háziak felé – az amerikai álom helyszíne, ahol a lakók éjszakára is nyitva merik hagyni a bejárati ajtót. Itt él az egyik főszereplő, Elena Richardson és családja: a tökéletes család. Négy gyerek, jól menő ügyvéd apa és a nagybetűs anyuka. Ebbe az idillbe érkezik Mia, a színesbőrű, művész anyuka tinilányával. (A tévésorozatban a bőrszín is fontos kérdéssé válik, szemben a regénnyel, ahol kizárólag az anyaság volt fókuszban.) A két főszereplőt, akik között az anyák közötti végső csata zajlik, Reese Witherspoon és Kerry Washington alakítja.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 300 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Mi tesz anyává? Kinek van joga a gyerekhez? Lehet valaki túl jó anya?
Szeretet és megszállottság között keskeny a határ.
Az igazság relatív: anyák vs. lányaik valósága.
Próbáld ki most kedvezményesen!