Spóroljunk finoman!
Sztroganoff gombaragu kétféle gombából Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg laskagomba 50 dkg fehér és barna csiperkegomba vegyesen 3 szál újhagyma olaj 2 evőkanál édes mustár 1 teáskanál dijoni magos mustár 15 dkg csemegeuborka só, bors 4 dl főzőtejszín 1 csokor petrezselyem A megtisztított gombákat cikkekre vágjuk, majd a felkarikázott újhagymával együtt, kevés olajon, nagy lángon megpirítjuk. […]
Nők Lapja4 perc
Kóstolás, barangolás, zarándoklat – Tokaj-Hegyalja
Mára megtanultuk, hogy a tokaji borok jelentős hányada nem édes aszú vagy szamorodni – bár ezek felülmúlhatatlanok –, hiszen a mintegy öt és félezer hektárról, ami a borvidék jelenlegi termőterülete, kiváló száraz, magas savtartalmú, de harmonikus borok alapanyagát szüretelik minden ősszel, Simon napjától – október 28-tól – pedig nagy gonddal gyűjtik az aszúszemeket. A táj […]
Árvai Magdolna5 perc
Schäffer Erzsébet: Bárhogy lesz, úgy lesz
Nemrég megint tépelődő hajnalokról írtam. Ráébredésekről, az elégedettség utáni vágyról, az önmagamnak való megbocsátás nehézségeiről. És a feloldásról, ami felér egy újjászületéssel. Meglepően sokan kapcsolódtak ezekhez a gondolatokhoz. Jó volt más szempontokról, tépelődésekről olvasni. S még jobb megízlelni és a magam számára elraktározni a tanulságokat. Egy férfi leveléből: „Kedves Hölgyem! Nemrégiben találtam egy rövid vallomást, […]
Schäffer Erzsébet3 perc