Vilmos herceg és Katalin hercegné elsőszülött gyermeke, György herceg a mai napon ünnepli hatodik születésnapját. A mosolygós és életrevaló fiú az évek során sokak szívébe belopta magát, az alábbi fotók láttán pedig talán még inkább fokozódik érte a rajongás.

„Nagy mosolyt kérünk!”

A fotó a kis György ötödik születésnapján, azaz pontosan egy évvel ezelőtt készült. A hatalmas mosoly és a csillogó szemek ma ugyanolyanok…

Reflektorfényben

Katalin hercegné egyik legjobb barátnője tavaly szeptemberben ment férjhez. Az esküvőn természetesen György herceg is ott volt, sőt szokásához híven ismét „elvitte a show-t”. Nemcsak ugrándozott és szaladgált, de meglehetősen komoly, menetelő mozdulataival is magára irányította a figyelmet.

A nagypapa és az unokája

Károly herceg tavaly novemberben töltötte be 70. életévét, ennek apropóján új hivatalos fotók is napvilágot láttak. A fenti kedves pillanatot – mely valójában egy közös családi fotó részlete – a herceg otthonában, vagyis a Clarence House kertjében örökítette meg egy fotós.

Grimaszmester

A fotó idén júniusban készült a Trooping the Colour parádén. Az esemény során György ismét számtalan, tőle már jól megszokott aranyos grimaszt villantott. Habár a II. Erzsébet királynő születésnapja alkalmából megrendezett alkalmon jelent meg először hivatalosan a nagyérdemű előtt a kis Lajos herceg, a fotósok a két idősebb testvérnek is örülhettek.

Leskelődés a tesókkal

Ez az aranyos kép szintén a fentebb említett születésnapi eseményen készült. György és Lajos herceg, valamint Sarolta hercegnő a Buckingham-palota ablakából nézelődnek kifelé. Szerintünk tüneményes ez a kép a három testvérről.

Láblógatás Sarolta hercegnővel

Imádnivaló ez a tavaszi kép is, ami azt örökíti meg, ahogy a testvérek a lábukat lógatják a vízbe. A fotó egy májusi hétvégén készült, méghozzá a királyi kertészet Chelsea-ben tartott virágshow-ján, melyen számtalan idilli kép készült a hercegi párról és gyermekeikről.

Vagány fiatalember

Nagyjából két héttel ezelőtt, július 10-én tartották meg a wokinghami Billingbear Polo Clubban azt a jótékonysági lovaspóló meccset, amelyen Harry és Vilmos herceg is részt vettek. Amíg az apukák játszottak, a gyerekek is elfoglalták magukat: szurkoltak és persze a maguk módján szórakoztak. György herceg például egy egészen különleges helyet választott magának a „kilátáshoz”.

6 éves lett

És íme, a legfrissebb képek egyike a születésnapos Györgyről, melyet a közös nyaraláson maga Katalin hercegné készített a fiáról. Sokak szerint egyre jobban hasonlít édesapjára, Vilmosra.

Micsoda portré!

A Kensington-palota kertjében készült fotón a kis herceg az angol labdarúgó-válogatott mezét viseli, melyre az angol nemzeti csapat egy kedves köszöntéssel és egy „remek pólóválasztás!” hozzászólással reagált a közösségi médiában.

Felhőtlen öröm

A sorozat harmadik részéhez már csak ennyit szeretnénk hozzáfűzni: Boldog születésnapot György herceg és hajrá a tejfogakkal! :)

 

Összeállította: L. J.

Fotók: Getty Images, Pinterest, instagram.com/kensingtonroyal