Íme, az első fotók és egy videó Harry herceg és Meghan hercegné újszülött gyermekéről

Hetek óta vártuk a pillanatot, hogy megszülessen a brit királyi család legkisebb tagja, Harry herceg és Meghan hercegné gyermeke. A hírt hétfőn közölték: hajnali 5 óra 26 perckor világra jött a pici. Ma videóban mutatták meg az újszülöttet.

Harry herceg és Meghan Markle majdnem egy évvel ezelőtt, 2018. május 19-én házasodott össze. A ceremóniát szinte az egész világ nyomon követte, nem sokkal ezután pedig megkezdődtek a találgatások: vajon mikor érkezik a következő „royal bébi”? Egészen októberig kellett várnunk a hírre, ekkor hozta nyilvánosságra ugyanis a házaspár, hogy májusra várják első közös gyermeküket.

A kiírt időpontot titokban tartották, mégsem lepett meg senkit, amikor hétfőn kiderült, hogy Meghan hercegné bevonult a kórházba. Mint később megtudtuk, a bébi már hajnalban megszületett. Délután Harry személyesen jelentette be: Sussex hercegnéje 3260 grammos egészséges fiúnak adott életet. Erről a királyi család hivatalos közleményt is kiadott.

A herceg mindvégig felesége mellett volt, nyilatkozatában pedig többek között azt is elárulta, hogy a hercegné és a baba is jól vannak, továbbá megköszönte mindenkinek a támogatását és azt, hogy egy emberként izgultak értük. A herceg szemmel láthatóan nagyon meghatódott, és hozzátette, ez volt a legelképesztőbb élmény, amit valaha átélt.

A pár korábban döntött úgy, hogy szakít a hagyományokkal és amellett, hogy nem a St. Mary’s kórház Lindo Wing nevű szülészeti klinikát választják – ahol maga Harry, Vilmos és gyermekei is születtek –, azt is leszögezték, hogy nem állnak a kamerák elé a pár órás újszülöttel. Meghan hercegné ezzel a lépéssel szerette volna megóvni első gyermekét és saját magát is.

A csöppség a hetedik helyen áll a trónutódlási sorban, nagyapja, Károly herceg, Vilmos herceg és gyermekei, valamint édesapja, Harry herceg után. Arról, hogy megkapja-e a hercegi címet – ahogy korábban Sarolta és Lajos esetében is – II. Erzsébet királynő rendelkezik majd.

Az újdonsült szülők a videóban köszönetet mondtak a jókívánságokért és Meghan azt is elárulta, hogy a baba nyugodt, valamint, hogy csodás napokon vannak túl.

Update:

A pár szerdán délután hozta nyilvánosságra gyermekük nevét:

Archie Harrison Mountbatten-Windsor

 

Szöveg: L. J.

Képek: Youtube/The Royal Family Channel