A hónapban derült ki, hogy az újdonsült hercegi pár, Meghan és Harry úgy döntöttek, örökbe fogadnak egy labradort. A kutyusról nyilvános kép egyelőre nem készült, de már nagyon várjuk, hogy láthassuk! Addig is, összegyűjtöttük a királyi családok négylábú kedvenceit.

Meghan hercegné kedvencei

Meghan Markle nagy állatvédő hírében áll, korábban már egy állatmenhelyről magához vett két kiskutyát. Bogart egy labrador és juhászkutya keveréke, Guy pedig egy aranyos beagle. Állítólag Bogart idős kora miatt nem tudta követni a Buckingham Palotába az újdonsült hercegnét, Guy viszont vele tartott, a hírek szerint neki kerestek új barátot a labrador társaságában.

Meghan Markle

Erzsébet királynő és a corgik

Köztudott, hogy Erzsébet királynő imádja a kutyusokat, főleg a corgikat. Az első négylábúja Susan volt, akit még 18. születésnapjára kapott őfelsége a szüleitől. Willow, az utolsó corgija, aki több mint 14 éven keresztül hű társa volt a királynőnek – a kutyust hosszú betegség után 2018. áprilisában altatták el a Windsor kastélyban.

Erzsébet és kutyája, Susan

Katalin és Vilmos négylábúja: Lupo

Katalin és Vilmos fekete cocker spánielje még a gyermekek születése előtt lett hű társuk. A kutyus korábban gyakran részt vett lovaspóló mérkőzéseken, és egy-egy hosszú sétán is a hercegi párral. Azóta már György herceg és Sarolta szívébe is belopta magát a kedves négylábú, sőt Lupo kalandjai címmel még mesekönyv is megjelent róla.

Lupo kalandjai

II. Margit dán királynő és Henrik herceg is rajong a négylábúakért

Úgy tűnik, hogy a dán királyi családban nem a méret számít, sokkal inkább az, hogy minél több négylábú vegye körül őket. A pár évek óta számos kutyust tart, akik állandó szereplők a királyi família hivatalos portréin.

dán királyi család

Vilmos Sándor holland király és Maxima fekete labradorjai

Három gyönyörű lányuk – Ariane hercegnő, Amalia hercegnő és Alexia hercegnő – mellett a holland király és felesége két gyönyörű fekete labradort is nevel.

holland-kiralyi-csalad

A mesebeli Muffin: Mette Marit hercegnő és Haakon norvég herceg kedvence

A hároméves labrador és uszkár keverék kutyus még 2017 elején egy királyi síelés során megszökött a családtól, de szerencsére rövid idő után előkerült.

norveg-kiralyi-csalad

XVII. Károly svéd király és Szilvia svéd királyné kedvencei: Bingo és Brandy

A család két kutyussal is büszkélkedhet. A képen látható tündéri labrador, Bingo, épp Viktória hercegnő 27. születésnapján tereli, terelte össze a társaságot. Károly másik kedvence Brandy, aki mindenhová követi a gazdáját.

svéd királyi család

Karolina monacói hercegnő és az ő Rómeója

Grace Kelly lánya, Karolina hercegnő is rajong a kutyákért, francia bulldogja, Rómeó, először az egyik családi karácsonyi ünnepségen tűnt fel, a hercegnő testvére, Albert herceg és Stefánia hercegnő oldalán.

romeo-es-karolina-hercegno

 

Összeállította: D. E.

Fotók: Pinterest

Nyitókép: Meghan Markle/Instagram