A királyi család tagjának lenni nem egyszerű. Hiába a népszerűség és a csillogás, az életük sok lemondással, és még több szabály betartásával jár. Ez persze nem mindig sikerül, de ítélkezés helyett, mi csak mosolygunk ezeken a civil szemmel cseppet sem hatalmas bakikon.

Utazás a szabályokat megkerülve

A trónöröklési rend megőrzése érdekében, egyenes ágú leszármazottak hivatalosan nem utazhatnak együtt. Ez a szabály meglehetősen furcsa, főleg, hogy a gyerekek általában szüleikkel indulnak repülőútra. A biztonsági okokból bevezetett előírást Vilmos herceg többször is megszegte már. Meg tudjuk érteni!

Csak semmi érintés!

A királyi család tagjait nem illik megérinteni, főleg Őfelségét, II. Erzsébet királynőt. Van, amikor ez mégis megtörténik, például ölelés formájában. Michelle Obama egyenesen átölelte a királynőt, aki szerencsére pozitívan fogadta ezt.

A gyerekkor, az gyerekkor

Vilmos és Harry herceg civil társaikhoz hasonló életet élhetett, Diana ugyanis gondoskodott arról, hogy a gyerkőcöknek részük legyen olyan élményekben, mint más kortársuknak. Farmert hordtak és baseballsapkát, hamburgereztek a legnépszerűbb gyorsétteremben, és amikor Disneylandbe látogattak ugyanúgy kivárták a sort, mint mások.

Különleges ékszer

Diana az eljegyzési gyűrűkre vonatkozó szabályokat rúgta fel azzal, hogy az egyedi és személyre szabott ékszer helyett inkább egy ismert ékszermárka kollekciójából választott magának. A csodaszép zafírokkal és gyémántokkal díszített éket ma már Katalin hercegné viseli.

Nyilvános kézfogás

Habár a királyi etikett nem mondja ki, a királynő jelenlétében, egy íratlan szabály miatt mégsem illik a nyilvánosság előtt kézen fogva járni. Ez valószínűleg onnét ered, hogy II. Erzsébet szinte sosem érinti meg férje, Fülöp herceg kezét. Harry és Meghan többször is megszegték ezt a szabályt, nem is értjük, miért…

Rajongók kontra szabályok

A királyi család tagjai nem lehetnek megközelíthetőek a rajongók számára. Ezt már Diana hercegné is megszegte, Katalin hercegné pedig követte a szabálysértést, hiszen többször is odahajolt gyerekekhez és fogadott el tőlük például virágcsokrokat. Az így kapott ajándékokat nem tarthatja meg a hercegné, személyzet küldi tovább kórházakba és otthonokba.

Csókot ne!

Vilmos herceg és Katalin hercegné nyilvánosan adtak puszit egymásnak. Ez pedig súlyos szabálysértésnek minősül, ugyanis a királynő aranyszabályként határozta meg, hogy publikusan nem lehet ily módon közeledni a királyi család tagjainak házastársukhoz.

A hálás hercegné

Meghan beszédet mondott az esküvői fogadáson a vendégek előtt, ezzel pedig ismét megszegte a királyi protokollt. Pedig egyszerűen csak megköszönte, hogy befogadta a család…

Apás szülés

Erzsébet királynő volt ez első a királyi családból, aki megengedte férjének Fülöp hercegnek, hogy jelen legyen az egyik fiuk születésénél. Negyedik terhessége alatt ugyanis már ő is fontosnak tartotta az apák bevonását ebbe a csodálatos pillanatba.

Rövidnadrág helyett

György herceg nadrágot viselt Meghan és Harry esküvőjén. Emellett pedig feketébe öltözött, ami sokakban kérdéseket vetett fel. A magyarázat annyi, hogy ez a ruha harmonizált legjobban Vilmos és Harry herceg egyenruhájával, ezért nemcsak a kis trónörökös, hanem az összes koszorúsfiú ezt az öltözéket viselte. Ezen túl az is érdekes volt, hogy a kis herceg nem rövidnadrágot viselt, hiszen az etikett szerint a 8 évnél fiatalabb, az uralkodó osztályba tartozó fiúk, minden nyilvános eseményen rövidnadrágban kell, hogy megjelenjenek. Még ilyet!

 

Szöveg: L. J.

Képek: Pinterest

(marieclaire.com)