Vannak olyan hollywoodi hírességek, akik azt mondják, hogy soha nem éltek még át a szülésnél fájdalmasabb dolgot a világon, de a legtöbben egy igazi csodaként könyvelik el a pillanatot. Anyák napjához közeledve megmutatjuk, hogyan viszonyult a szüléshez többek között Nicole Kidman vagy Angelina Jolie.

Angelina Jolie

„Egy pici afrikai kórházban hoztam világra Shiloh-t. Úgy éreztem, hogy csak mi vagyunk ott, hárman. Az egész csodálatos volt. Fantasztikus orvosaink és ápolóink voltak. Volt velünk egy amerikai orvos is, aki hetekkel a szülés előtt konzultált a namíbiai orvosokkal. Egyetlen gyerekgyógyász és aneszteziológus volt az egész városban. Császármetszéssel jött a világra, de egyáltalán nem éreztem úgy, hogy feláldozom magam és nem is volt fájdalmas élmény. Hihetetlen, hogy milyen csodákra képes az emberi test.”

Nicole Kidman

Nicole Kidman

„A sírásra emlékszem, ami a gyermek születése után kitört belőlem. Videóra vettük a meghitt pillanatot, visszanéztük a férjemmel. Minden alkalommal, amikor megnézem, újra átélem az egészet.”

Kate Winslet

„Soha nem beszéltem erről, mert nagyon nehezen éltem meg. Mia sürgősségi császármetszéssel született. De én mindenkinek azt mondtam, hogy természetes szülés volt, mert annyira mélyen érintett, hogy nem akartam beszélni róla. Egész életemben azt hallgattam, hogy a széles csípőmnek köszönhetően egyszerűen világra fogom majd hozni a babámat. Nem sikerült. Úgy gondoltam, hogy ha képes vagyok megszülni a gyermekem, akkor bármire képes vagyok. De ez nem így történt. Így mindig úgy éreztem, hogy én nem tartozom az »erős nők klubjába«.”

Beyoncé

Beyoncé

„A terhesség első pillanatától kezdve megvoltak bennem az anyai ösztönök, és nem gondoltam volna, hogy ezt lehet fokozni. Egészen a szülés pillanatáig, mivel akkor egy nagyon erős összhangot éreztem a születendő gyermekemmel. A fájások alatt elképzeltem őt a hasamban, ahogy megpróbál egy nagyon nehezen nyíló ajtót nyomni. Arra gondoltam, hogy mekkora erőt igényel ez egy ilyen pici babától, így a saját fájdalmam eszembe sem jutott. Beszélgettünk. Tudom, hogy őrültségnek hangzik, de éreztem, ahogy kommunikálunk.”

Jennifer Lopez

„Emlékszem, hogy nevettem és azt mondtam Marcnak: „Nézd bébi! Hát nem őrület?” Egyáltalán nem érdekelt más.”

Gisele Bündchen

„Vízben hoztam világra a babámat. Szerettem volna nagyon éber maradni és jelen lenni a szülés alatt, ezért nem kértem érzéstelenítést. Végig arra gondoltam az összehúzódások alatt, hogy minden egyes pillanatban egyre közelebb és közelebb kerül hozzám a gyermekem.”

Szöveg: D. E.

Fotók: Pinterest, Archív

(elle.com)