Inspiráló képek a szülés utáni test gyönyörűségéről

Az anyaság megváltoztat, lelkileg és testileg is. Ezt az átalakulást azonban ünnepelni kellene, nem a tömegnyomásnak engedve rejtegetni. A szülés utáni test ugyanis gyönyörű, még akkor is, ha nem felel meg modern korunk szépségről alkotott normáinak. Erre hívja fel a figyelmet két fotós egy elemi erejű sorozattal.

A mai társadalom nehezen tolerálja a tökéletlenséget.  Ha valaki nem felel meg az elfogadott sztenderdeknek az a többség számára már nem tekinthető szépnek. Az pedig egyenesen egy láthatatlan ítélőszék elé kerül, aki szülés után néhány hónappal, vagy urambocsá’ héttel még nem nyerte vissza régi alakját. Az igénytelenek, elhanyagoltak piros bélyegét sütik rá, durva csapásokat mérve a lélekre. Holott ezek a nők a világ legerősebb, leggyönyörűbb emberei.

Erre a káros szemléletre hívja fel a figyelmet két családi fotográfus, Aimee és Jenna Hobbs, akik „Mother’s Beauty(magyarul: Anyák gyönyörűsége) címmel indítottak fotósorozatot, melynek keretein belül sebezhető, nyers valójukban, az elemi erejükre és szépségükre összpontosítva mutatják be az anyákat. A cél, hogy ezek a nők is elhiggyék, gyönyörűek, és sokkal nagyobb szeretettel legyenek önmaguk felé, ahogyan a többi anyukát is az elfogadásra inspirálják.

A többség számára is mély üzenettel szolgál a projekt, amely igyekszik kiterjeszteni a szépségről alkotott látásmódunkat. Hiszen annak nemcsak egyféle megjelenési formája létezik! Minél többet találkozunk a sokféleséggel, annál természetesebbé válik majd. Ha nem hiszitek, nézzétek meg a szóban forgó képeket:

A csíkok és a hegek mind a bátorság jelképei

Önzetlen, mély szeretet

Új formák

Gyermeket várni az egyik legcsodálatosabb dolog a világon

Az arányok átalakulása sokakat zavar

A jutalom egyértelmű

Az anyák teste minden tiszteletet megérdemel

Tündérek

Az anyák legnagyobb kincse elfér a karjukban

Rengeteg nő küzd azzal, hogy újra elfogadja magát, nekik üzenik a fotósok, hogy gyönyörűek

További fotókat a HuffPost cikkében találtok.

Szöveg: F.R.

Fotó: facebook.com/HobbsPhotography