Sok olyan sztár akad, aki csak annak köszönheti a sikerét, hogy jókor volt jó helyen, de vannak, akik keményen és tudatosan dolgoztak azért, hogy a legmélyebb szegénységből kitörve vigyék valamire. Előttük tisztelgünk.

Jennifer Lopez

jennifer-lopez

Amikor 18 évesen Jennifer Lopez a táncot választotta a főiskola helyett, édesanyja egyszerűen kitette otthonról. Az énekesnő jó ideig a táncstúdió kanapéján húzta meg magát, mert nem volt hová mennie, de aztán egy háttértáncos munkának köszönhetően az egész élete megváltozott.

Oprah Winfrey

oprah-winfrey

Az amerikai televíziózás királynője, Oprah Winfrey olyan mély szegénységben nevelkedett, hogy gyerekkorában sokszor krumpliszsákból készült ruhát kellett viselnie. Csak az eszének és a szorgalmának köszönheti, hogy végül sikerült ebből kiemelkednie, a középiskolát már főiskolai ösztöndíjjal a zsebében végezte el, de az igazi áttörést egy chicagói televízió showműsora hozta, ami annyira sikeresnek bizonyult, hogy végül átkeresztelték Oprah Winfrey Show-ra.

Kate Winslet

kate-winslet

Kate Winslet édesapja maga is feltörekvő színész volt, de a siker messziről elkerülte, így a pénzügyek terén nem állt valami fényesen a család. Kate évekig csak mások levetett cipőiben járt és körülbelül 40 forintnyi zsebpénzt kapott.

Demi Moore

demi-moore

Demi Moore egy lakókocsiparkban nőtt fel alkoholista szüleivel, akik nem csak elitták a pénzt, de erőszakosan is bántak a színésznővel, aki 16 éves korában végleg otthagyta őket.

Sarah Jessica Parker

sarah-jessica-parker

A Szex és New York sztárja manapság a leghíresebb tervezők ruháiban jár, de egy nyolc gyerekes családba született, így gyerekkorában gyakran kellett nélkülöznie. Karácsonyi ajándékra sem tellett nekik, de fát is csak az utolsó napon vettek, mikor az árakat már jócskán levitték.

Hilary Swank

hilary-swank

Mielőtt két Oscar-díjjal is elismerték volna a munkáját, Hilary Swank szinte napról-napra élt. Hol autókban húzta meg magát az édesanyjával együtt, hol a barátainál aludt egy matracon, annyira nehéz körülmények között éltek.

J.K. Rowling

j-k-rowling

Nem titok, hogy J. K. Rowling is egészen szerény körülmények között élt, mielőtt a Harry Potterrel befutott volna. Férjét elhagyta, majd az állásából is kirúgták, így egyedülálló, munkanélküli anyaként próbált boldogulni – többek között a regényötletét is ekkor küldte szét a kiadóknak.

Celine Dion

celine-dion

Az aranytorkú Celine Dion egy 16 fős családba született, így gyerekként neki és 13 testvérének gyakran kellett nélkülöznie. Az énekesnő 12 éves volt, amikor későbbi férje René Angélil felfedezte a tehetségét.

Halle Berry

halle-berry

Halle Berry 21 évesen érkezett New Yorkba, hogy szerencsét próbáljon, ez idő alatt pedig egy hajléktalanszállón lakott. Később, mikor erről az időszakról faggatták, sejtelmesen csak annyit mondott, hogy megtette, amit egy lánynak meg kell tennie.

Natalia Vodianova

natalia-vodianova

Miután az apa magára hagyta a családot, Natalia Vodianova édesanyjával és két húgával – akik közül az egyik értelmi fogyatékkal született – próbált az életben boldogulni. Napközben iskolába járt és takarított, éjszaka mosást vállalt, de a piacon is árult, hogy a család túléljen. 15 éves volt, amikor meghallgatásokra kezdett járni, hamarosan pedig be is indult a karrierje, ami azóta is virágzik.

A Nők Lapja 2016/22. számában bővebben olvashattok a megtervezett és érzelmek által irányított életről. A magazin az előfizetőkhöz május 31-én, az újságárusokhoz június 1-jén érkezik.

Szöveg: D. A.

Fotó: Pinterest, Archív