Világhíres testvérpárok, akiknek (majdnem) ugyanaz a foglalkozásuk

Az, hogy családon belül a testvérek hasonló foglalkozást válasszanak, nem túl gyakori, a színészek között mégis jó néhány ilyen példa akad – bizonyítékként elég fellapoznotok az e heti Nők Lapját a Gáspár Sándorral és Gáspár Tiborral készült interjúnknál, miután elolvastátok a következő, tíz híres hollywoodi testvérpárról szóló összeállításunkat.

Zooey és Emily Deschanel

Zooey többek között Az igenember, az Anyám nyakán, Az esemény című filmekből lehet ismerős, de feltűnt a Dr. Csont című sorozatban is, ahol testvére, Emily játssza Bones szerepét.

Penélope és Mónica Cruz

A két latin szépség, Penélope és Mónica már több filmben szerepeltek együtt, a legjelentősebb talán A Karib-tenger kalózai 4., ahol Mónica volt az éppen várnadós Penélope dublőrje: a távoli felvételeken mindig Mónicát láthatjuk. Mónica egyébként híres táncos, de emellett filmekben és sorozatokban is feltűnik.

Mary-Kate, Ashley és Elizabeth Olsen

Az ikreket senkinek sem kell bemutatni, gyerekszínészként kezdték, azóta pedig divattervezőkénk és vállalkozóként is bemutatkoztak. Los Angeles belvárosában pélául Sweet Lady Jane néven cukrászdát üzemeltetnek. Húguk, Elizabeth a Marvel-univerzum egyik kulcsfigurája, ő alakítja a telekinetikus és telepatikus erőkkel rendelkező Wanda Maximoffot.

Kate és Oliver Hudson

Oliver és Kate Hudson még csupán négy-, illetve egyévesek voltak, amikor a szüleik különváltak. Goldie Hawnra végül Kurt Russell személyében talált rá az igaz szerelem, 1983 óta élnek boldog párkapcsolatban. A testvérek viszonya az apjukkal nem a legfelhőtlenebb, Kurt Russell nevelte fel őket, emiatt őhozzá húz a szívük.

Daniel, William, Stephen és Alec Baldwin

Ritkaságszámba megy, hogy egy családból négy testvérből négy hollywoodi karriert tud fut be – a híres Baldwin-nézés minden bizonnyal közrejátszott a sikerben. A Született július 4-én című Oliver Stone-filmben Alec kivételével mindhárom Baldwin fiú szerepelt.

Charlie és Jerry O’Connell

A 90-es évek népszerű figurái, mára elhalványult a nevük, és nem is igazán láthatjuk őket a vásznon. Charlie O’Connell színész, valóságshow- szereplő és modell. A Sliders című sci-fi sorozatból emlékezhetünk rá, ahol testvére, Jerry O’Connell mellett játszott.

Colin és Jonathan Firth

Kettejük közül egyértelműen Colin a híresebb, ez azonban nem vesz le Jonathan érdemeiből, aki Angliában többek között a Királyi Shakespeare Társulatban is játszott színpadi szerepeiről ismert, emellett sorozatokban láthatjuk viszont. Colint nem kell bemutatnunk, ő minden idők legjobb Mr. Darcyja.

Julia és Eric Roberts

Az egyik leghíresebb hollywoodi testvérpár férfi tagját jelölték már Oscarra és Golden Globe-ra is, de sajnos eddigi jelöléseit nem tudta szoborra váltani. Leginkább sármos rosszfiúként lett ismert, többek között a 2008-as Batman-filmben láthatjuk. Kettejük példája a bizonyíték, hogy mennyit számít a megfelelő fizimiska, és hogy még Hollywoodban is élnek a karakterszínészi besorolások.

Chris, Luke és Liam Hemsworht

Hárman vannak, piszok vonzók és egész jó színészek. A jobb szélső Liam, akit Az éhezők viadala trilógiából is ismerhetünk, Chris pedig Thorként vállt a hölgyek, illetve a Marvel-rajongók kedvencévé.

Maggie és Jake Gyllenhaal

Szuper tehetségesek, és nagy kedvenceink Maggie és Jake Gyllenhaal. Maggie pár évvel idősebb, mindketten tízéves koruk körül kezdték a színészetet, és mindkettejüket jelölték már Oscarra és Golden Globe-ra is.

 

Szöveg: M. M.

Fotók: digitalspy.com, edition.cnn.com