Country és széles mosoly: Goldie Hawn, az örök optimista

A csodálatos színésznőnek, aki olyan filmekkel vált ismertté, mint A kaktusz virága, a Sugarlandi hajtóvadászat, az Óvakodj a törpétől!, a Benjamin közlegény, A vasmacska kölykei, a Jól áll neki a halál és az Örök lányok, ma van a születésnapja. Ebből az alkalomból górcső alá vettük az életét.

A nagynénje után nevezték el

Goldie Hawn
A mindig sugárzó, bájos színésznő valódi neve is Goldie, ráadásul nem ő az egyetlen a családban, aki ezt a nevet viseli. Az egyébként magyar származású édesanyja egyik kedvenc nagynénje után nevezte el.

Eredetileg country énekesnő szeretett volna lenni

goldie hawn
1972-ben jelent meg a színésznő Goldie című albuma, amelynek elkészítésében olyan ikonikus country énekesek voltak a segítségére, mint Dolly Parton és Buck Owens.

Igazi táncoslábú

goldie hawn
Goldie hároméves kora óta tanult balettozni, sőt szteppelt is! Tizenhét évesen már saját táncstúdiót vezetett Washingtonban.

Kurt Russel mindössze 16 éves volt, amikor először találkozott Goldie-val

goldie hawn
A nála 5 évvel fiatalabb Kurt Russellel 1968-ban ismerkedtek meg, a The One and Only, Genuine, Original Family Band című Disney-film meghallgatásán. Bár mindketten azt állították, hogy már akkor érezték a „szikrát”, valójában semmi nem történt közöttük az 1984-es Második műszak című film forgatásáig.

Júlia volt az első szerepe

goldie hawn
Goldie először 1961-ben a virginiai Shakespeare fesztiválon debütált színésznőként, méghozzá Shakespeare Rómeó és Júlia című darabjában.

Jótékonysági alapítványt hozott létre a fiatalokért

goldie hawn

A Goldie Hawn által megalapított Hawn Alapítvány célja, hogy a felnövekvő nemzedék a lehető legtöbbet hozhassa ki magából.

Naponta kétszer meditál

goldie hawn
Az optimizmusáról ismert színésznő 1972 óta napi kétszer 10 percet meditál. „Amikor elmegyünk egy étterembe, azt látom, hogy az emberek ülnek egymással szemben, és ahelyett, hogy beszélgetnének, csak a telefonjaikat nyomkodják. Attól félek, hogy elveszítjük az intimitást, ezért fontos, hogy naponta kétszer visszavonuljunk, és elmélyüljünk. Mindenkinek ki kellene ezt próbálnia” – mondta korábban.

 

Szöveg: D.E.

(littlethings.com)