A világ telis-tele van olyan látnivalókkal, amelyeket nem érdemes kihagyni. Ha mást nem, utazzunk gondolatban, a képek és a képzeletünk segítségével, érezzük a szánkban a marokkói mentatea ízét, lendítsük karunkat a felcsendülő tangó ritmusára, vagy csodálkozzunk az óceán partján hűsölő pingvineken!

Chefchaouen – Marokkó

Chefchaouen, azaz „A kék város” az egyik legkedveltebb úti cél Marokkóban, nyaranta a csaknem 200 szálloda mindegyike megtelik az ideözönlő európai turisták hadával. A város a Gibraltári-szorostól 40 kilométernyire, a Rif-hegységben fekszik, ezért a természeti adottságai is káprázatosak. Az óváros a kék házfalaival, ajtóival és ablakaival leginkább egy rusztikus képzőművészeti alkotásra emlékeztet, és lenyűgöző látványt nyújt.

TRAVEL ON INSTAGRAM (@travelwithayoub) által megosztott bejegyzés,

Dzsaipur – India

Dzsaipur Rádzsasztán szövetségi állam legnagyobb városa, India egyik történelmi helyszíne, amely nem véletlenül nyerte el a „rózsaszín város” nevet. A 19. században az itt élő maharadzsa a város összes épületét a vendégszeretet színére, azaz rózsaszínre festette, az odalátogató walesi herceg tiszteletére. A képen látható jellegzetes épület a Hawa Mahal, azaz a szelek palotája. Ha egyszer Dzsaipurba utaznánk, nem hagynánk ki.

Anthropologie (@anthropologie) által megosztott bejegyzés,

Rio de Janeiro – Brazília

Brazília második legnagyobb városa – korábban fővárosa – a világhírű karnevál és a szamba hazája. Legnépszerűbb pontjai az ismert tengerpart szakasz, a Copacabana, a Megváltó Krisztus szobra és a Cukorsüveg-hegy. Rio egyik érdekessége, hogy itt található a Föld harmadik legnagyobb lakott területen belüli erdeje, a Tijuca-erdő.

Koppenhága – Dánia

Dánia színes fővárosa a skandináv országok legnépesebb települése és a 10. legdrágább hely a világon. A szűk és rendezett utcácskák, kedves kávézók és éttermek hívogatják az idelátogatót, de kétségtelenül nehéz ellenállni a városnak, ahol annyi a látnivaló, hogy az ember szinte meg sem akar állni. Koppenhága a világ egyik legkörnyezettudatosabb városa, rengeteg parkkal és olyan tiszta vizű kikötővel, amely akár fürdésre is alkalmas.

Joe Lesina (@joelesina) által megosztott bejegyzés,

Fokváros – Dél-afrikai Köztársaság

Számos útikönyvben rendkívüli természeti adottságai révén a világ egyik legszebb városának is nevezik a Jóreménység fokához közel fekvő Fokvárost. Ha pingvineket szeretnénk látni a homokos tengerparton sütkérezni, akkor mindenképp érdemes Dél-Afrika felé venni az irányt, Fokvárostól kicsit délre.

Lauren Stauffer (@laurelrosedesign) által megosztott bejegyzés,

Buenos Aires – Argentína

Argentína fővárosa a foci egyik fellegvára, kikötője egyike a világ legforgalmasabbjainak. Dél-Amerika egyik jelentős kulturális központja, ahol rengeteg múzeum, könyvtár, színház és mozi várja a kultúra iránt érdeklődőket. Ha már Buenos Aires, akkor nem feledkezhetünk meg a tangóról sem: ez a tánc régóta meghatározó része a város és az ország életének.

Buenos Aires City (@buenosairescity) által megosztott bejegyzés,


Szöveg: M. M.

Fotó: Instagram

(wikipedia.org, huffingtonpost.com)