Nem az olimpia az egyetlen dolog, ami miatt érdemes Rio de Janeiróba látogatni. A város bővelkedik a látnivalókban, legyen szó lenyűgöző erdeiről és hegyeiről, gyönyörű strandjairól, pezsgő éjszakai és kulturális életéről vagy gasztronómiai különlegességeiről. Ezekért megéri útba ejteni Riót!

Tijuca Nemzeti Park – Erdő a városban

tijuca1

A világ egyik legnagyobb városi erdeje, a hegycsúcsokkal és vízesésekkel tűzdelt Tijuca Nemzeti Park, amelyben több mint 100 állatfaj él, és amely kimeríthetetlen paradicsoma a túrázás szerelmeseinek. Itt található Rio legmagasabb csúcsa a Pico da Tijuca, melyről lenyűgöző kilátás nyílik nemcsak a városra, hanem a Guanabara-öbölre is.

Lapa negyed – Bohémélet 19. századi környezetben

FIavio Neves

A belvárosban elterülő Lapa városrész egykor piroslámpás negyed volt, ma azonban pezsgő éjszakai életéről ismert – valódi bohémnegyed. Aki az 1800-as évek lenyűgöző épületei között kapcsolódna ki egy-egy koktél társaságában, az mindenképp látogasson el a bossa nova, szamba és choro bárokba. Ha pedig meguntátok a nyüzsgést, sétáljatok végig Jorge Selarón, a titokzatos módon elhunyt chilei származású művész lenyűgöző, csempékkel díszített lépcsőin.

Ipanema – A világ egyik legszebb strandja

ThinkstockPhotos-527316313

Azúrkék, habzó hullámokkal tarkított tengerével és fehér homokjával az Ipanemát – melyet a hatvanas évekbeli „Lány Ipanemáról” című dal, tett világhírűvé – évről évre beválogatják a világ legszebb strandjai közé. A strand – mely a híres Copacabana szomszédságában található – köré épített éttermek, bevásárlóközpontok, galériák, színházak és klubok pedig azokat várják, akik megunták a strandolást.

Museu Histórico da Cidade – Rio történeti emlékei egy helyen

museu

A Gavea szomszédságában elterülő buja parkban található a város történeti múzeuma, mely izgalmas tárlatokon keresztül igyekszik bemutatni, és egyúttal megőrizni Rio de Janeiro múltjának legjelentősebb értékeit.  A mintegy 24 ezer tárgyat tartalmazó gyűjtemény – melyben többek közt lenyűgöző festmények, levéltári emlékek és fotók is találhatók – komplex képet nyújt a város történelméről.

Utánozhatatlan brazíliai street food – Ízorgia az utcán

QUEIJO-COALHO

A brazil konyha éppen olyan sokszínű, mint a brazil táncok. Nem kell azonban drága éttermeket felkeresni ahhoz, hogy valami jót és kiadósat egyen az ember Rióban, a street food ugyanis itt is virágkorát éli. Kóstoljátok meg a brazil különlegességeket, a coxinhas-t (rántott csirke krokett), a Queijo coalho-t (a grillezett, sós sajt-botokat), és a pastels-variációkat (sózott hallal, olívabogyóval vagy fűszeres sajtokkal töltött tészták), és nem fogtok csalódni.

Szerző: F.R.

Fotó: Thinkstock, Pinterest, Flickr.com, tomorrowwoman.com